Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 29 de Mayo de 2020

Otras localidades

Sigue la entrevista con el expresidente del Barcelona Sandro Rosell Sigue la entrevista con el expresidente del Barcelona Sandro Rosell

TMB calcula que perdrà com a mínim el 40% dels viatgers

El metro i els autobusos de Barcelona no podran transportar 265 milions de viatgers per les d'ocupació a les que obliga la crisi de la Covid 19

Usuaris del Metro de Barcelona

Usuaris del Metro de Barcelona / Enric Fontcuberta (EFE)

Transports Metropolitans de Barcelona calcula que en el millor dels escenaris aquest any perdrà 265 milions de viatgers, un 40% per cent del total. És la informació que el conseller delegat, Gerardo Lertxundi, ha traslladat en una videoconferència oberta a tots els treballadors de l'empresa.

Suposant que al mes d'octubre s'autoritzés una ocupació del 80% de trens i autobusos, TMB deixaria de portar 265 milions de viatgers. Si l'ocupació es manté durant tot l'any en el 50% actual, l'impacte encara seria major perquè perdria 345 milions de passatgers, més de la meitat del que estava previst que transportés.

La regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, Rosa Alarcon, assegura que no s’ha calculat de manera acurada l’impacte econòmic d’aquests escenaris perquè encara no està clar quin serà el que es produirà finalment. Però les pèrdues són milionàries no només per a aquesta empresa, sinó per a tots els operadors de transport.

Més enllà de les limitacions d’ocupació, la pandèmia de la Covid 19 també suposarà una reducció de la mobilitat en els propers mesos per la crisi econòmica ha generat i l’increment del teletreball.

El conseller delegat, Gerardo Lertxundi, ha explicat també que ara mateix no hi ha cap treballador de TMB ingressat per Covid 19 i considera que les mesures que es van prendre han servit per limitar els contagis.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?