Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 02 de Junio de 2020

Otras localidades

La venda de tabac es dispara el primer trimestre però cau a l'abril

Segons l'estadística oficial, els tres primers mesos de l'any els estancs de les comarques de Girona van facturar un 11'3% més per la venda de tabac però el gremi diu que ha caigut entre un 10 i un 15% a l'abril.

Els estancs van vendre molt els tres primers mesos de l'any però diuen que, a l'abril, les compres s'han frenat.

Els estancs van vendre molt els tres primers mesos de l'any però diuen que, a l'abril, les compres s'han frenat. / Imatge: ACN

Segons el Ministeri d'Hisenda, les vendes a 31 de març eren un 11'3% superiors a les de 2019. En concret, entre gener i març, els estancs de la demarcació de Girona van ingressar 110'2 milions d'euros per la venda de cigarretes, cigars, tabac de liar i tabac de pipa quan durant el mateix període de 2019 els ingressos van superar de molt poc els 99 milions d'euros.

El primer trimestre d'aquest any s'han venut 1'7 milions més de paquets de cigarretes (+9'5%), mig milió més de cigars (+4'3%), un 15% més de tabac de liar i un 77% de tabac per pipa. En aquests dos últims casos, les xifres absolutes estan molt lluny de les de cigarretes i cigars.

Però el Gremi d'Estanquers de les comarques de Girona calcula que a l'abril tot això ha canviat. Sense dades oficials, estimen que les vendes han caigut entre un 10 i un 15% i, als estancs de costa o de la frontera encara més perquè la ràtio d'estancs per habitant és molt més alta i ara no hi ha turistes.

David Juanhuix - vicepresident del gremi d'estanquers de Girona / Els que han notat més el descens de vendes són els estancs de la costa i els de la frontera. / ACN (ACN)

David Juanhuix, vicepresident del gremi a les comarques de Girona, ha explicat que els primers dies del confinament, la gent va fer compra massiva però que després les vendes han afluixat molt. Els estancs estat oberts perquè es considera servei essencial.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?