Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 29 de Mayo de 2020

Otras localidades

Girona permetrà ampliar terrasses

L'objectiu és que els bars puguin tenir una ocupació semblant a la d'abans del brot i, si cal, s'eliminaran aparcaments perquè sigui possible.

L'Ajuntament diu que, des de l'inici de la crisi, s'han donat de baixa 42 pisos turístics i ha concedit quasi un miler d'ajudes a persones que ho estan passant malament.

Les taules tornaran als carrers.

Les taules tornaran als carrers. / Imatge: ACN

El consistori ja ha rebut 22 sol·lícituds formals i 30 d’informals per ampliar terrasses si Girona passa a la fase 1. El regidor d’Urbanisme, Lluís Martí, ha explicat que perquè això sigui possible s’hauran d’agrupar taules i, en alguns casos, sacrificar aparcaments però l’objectiu és acostar-se al màxim a la capacitat que tenien abans del brot. En llocs com Plaça Independència o la Rambla, el 100% està quasi assegurat perquè hi ha espai per garantir-ho.

En aquells casos que no sigui possible, el consistori s’ha limitat a dir que ho tindran en compte a l’hora de cobrar la taxa. Martí ha recalcat que serà responsabilitat dels propietaris d’aquests establiments garantir que s’hi respectin les distàncies de seguretat.

Lluís Martí - regidor d'urbanisme Girona

Pisos turístics, ajudes i sancions

L'Ajuntament de Girona explicat que, des que va esclatar la crisi, s’han donat de baixa 42 pisos turístics i s’han concedit 993 ajudes a persones que ho estan passant malament.

L'alcaldessa, Marta Madrenas, ha explicat que han demanat al govern que, per seguir mantenint a ratlla el coronavirus, sigui obligatori sortir a l'espai públic amb mascareta, no només al transport urbà.

En aquest sentit, ha explicat que s’han imposat 3.096 sancions a gent que se salta el confinament o que no respecta les distàncies -les últimes 30, aquesta setmana- i ha recalcat que, encara que s'entri a la fase 1, la policia municipal seguirà vigilant amb el mateix zel que ara.

També ha informat que aquests pròxims dies s'augmentarà la xarxa de carril bici i que el transport urbà passarà a operar al 30%.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?