Domingo, 07 de Junio de 2020

Otras localidades

Política autonómica

Rebuig al decret llei del Govern per rellançar el sector de la construcció

Més per Menorca, EUIB i també el GOB critiquen una mesura que no s'ha pactat i "sembla més pròpia d'un executiu de dretes"

Josep Castells s'ha mostrat molt crític amb el decret llei del Govern.

Josep Castells s'ha mostrat molt crític amb el decret llei del Govern. / Cadena SER

El decret llei del Govern balear que pretén reactivar el sector de la construcció ha sumat queixes massives de partits i entitats que, fins ara, recolzaven l’executiu autonòmic en major o menor mesura. El fet de permetre l’ampliació de fins el 15% dels hotels o que els més obsolets es reconverteixin en apartaments de protecció oficial suposen per a partits com Esquerra Unida o Més per Menorca anar en contra dels ideals propis de l’esquerra.

Josep Castells, portaveu de Més per Menorca, creu que hi ha maneres més sostenibles de rellançar el sector de la construcció com rehabilitació d'immobles i d'altres semblants. Però entrar en matèria urbanística creu que  envaeix competències dels Consells Insulars i posa en dubte la política aplicada fins ara a nivell de Menorca.

Un altre aspecte molt criticat és que la nova normativa s’ha fet sense consensuar-la ni debatre-la amb la resta de formacions que se l’han trobada a sobre sense poder donar el seu parer.

Des de Més ja han advertit que aquest decret marcarà les futures relacions amb el Govern balear. Cal recordar que, entre els qui recolzen el decret es troba Més per Mallorca, soci de referència pels ecosobiranistes menorquins tot i que ja han tingut alguna topada amb ells els darrers anys.

El decret llei també ha rebut la crítica del GOB que qualifica la mesura de "nova amnistia urbanística pels hotels de primera línia que van quedant obsolets."

La patronal hotelera Ashome també s’ha banyat a l’hora de valorar aquest decret-llei per rellançar la construcció que afecta directament als hotels obsolets. Tot i que entenen que el Govern balear només ha fet un anunci i esperen a veure el document final publicat al BOIB per fer la valoració final, la gerent d’Ashome, Azucena Jiménez, entén que voler facilitar les gestions del sector hoteler a nivell administratiu sempre és un aspecte positiu.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?