Sociedad
Coronavirus Covid-19

La meitat dels ciutadans de Tarragona surten més

Una enquesta encarregada per l'ajuntament conclou que s'ha doblat el nº de ciutadans que surten sis dies a la setmana arran de les primeres mesures de desconfinament, arran del permís per sortir a fer esport o a passejar amb la canalla.

Pla general de diverses famílies passejant pel passeig marítim i a la platja del Miracle de Tarragona. / ACN

Tarragona

La meitat de la ciutadania de Tarragona no fa un confinament total des que es pot sortir a passejar amb els nens. És el que diu una enquesta encarregada per l'ajuntament: des de fa quinze dies, pràcticament s'ha doblat la quantitat de ciutadans que surten més de sis dies per setmana.

A partir del 25 d'abril, el relaxament de l'aïllament social és evident: mentre que abans dos de cada deu veïns de Tarragona asseguraven no haver sortit de casa en els darrers set dies, la xifra cau a només l'11% dels enquestats després del decret que va permetre passejar amb els fills una hora al dia.

De fet, mentre que abans del decret només un 10% dels ciutadans deia que sortia més de sis cops per setmana, després la xifra augmenta fins gairebé el doble: el 18%.

D'altra banda, més de la meitat dels enquestats creuen que les famílies no han respectat les directrius de sortir amb els nens una hora, a 1 kilòmetre i amb un adult; De fet, dos de cada deu admet que no ho ha fet.

Els estralls de la crisi

Una altra dada que mostra l'enquesta és la preocupació dels tarragonins per la recuperació econòmica, i a la ciutat hi ha més pessimisme que al conjunt de Catalunya. Més de la meitat dels tarragonins, el 53%, creu que serà mès tard, i un de cada tres diu que no es produirà fins d'aquí a dos anys o més.

És una enquesta del Gabinet Ceres de Reus, feta entre el 27 d'abril i el 3 de maig. La propera onada mostrarà els canvis d'hàbits provocats per la fase 1 del desconfinament.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00