Sociedad

Les exportacions pugen al març, tot i l'inici de la pandèmia

Les vendes del sector alimentari a la Xina ajuden a mantenir el ritme de creixement de les exportacions gironines

Treballadors a l'interior de les instal·lacions de Càrniques Celrà / Arxiu

Girona

En l’inci del confinament, les exportacions a la Xina van augmentar un 13 %. Això, sumat a l’impuls del sector alimentari, han fet les exportacions no s’hagin ressentit de la crisi, segons les últimes dades disponibles.

Fins al març, quan va començar l’estat d’alarma, les exportacions van pujar un 9 % en comparació amb l’any passat. La pujada s’explica pel sector alimentari, que ha venut a fora un 30% més, sobretot a la Xina, que des de l’esclat de la pesta porcina ha augmentat la demanda de carn fresca.

De fet, en un any, les vendes a la Xina s’han més que duplicat. Una tirada que ajudarà a mantenir una xifra d’exportacions similar a la de l’any passat, segons el vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona, Jaume Guàrdia.

Jaume Guàrdia, vicepresident de la Cambra de Comerç de Girona

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1589888599545/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

En canvi, altres indústries com l’automòbil o els productes químics, han reduït una mica en ritme, i també han baixat les exportacions a altres països europeus, com França, que és el comprador número 1 de productes gironins.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00