Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 29 de Mayo de 2020

Otras localidades

Política autonómica

El Decret Llei del Govern balear de mesures urgents és il·legal segons Més per Menorca

Els ecosobiranistes presenten una petició al Parlament per a que s'inadmeti la proposta en començar la seva tramitació

Els hotels de Son Bou es podrien beneficiar del Decret Llei del Govern per ampliar el seu espai en un 15%.

Els hotels de Son Bou es podrien beneficiar del Decret Llei del Govern per ampliar el seu espai en un 15%. / Més per Menorca.

El Decret Llei del Govern balear de mesures urgent per dinamitzar l’economia després de la Covid-19 és il·legal i no es podrà tramitar. Així ho indica Més per Menorca que ha trobat una greu errada jurídica que l’invalida en la seva totalitat.

En aquest sentit, els ecosobiranistes han registrat aquest dijous un escrit dirigit a la Mesa del Parlament on demana que no s’admeti a tràmit per a la seva votació. Aquest decret era el que permetia, en un dels seus apartats més polèmics ampliar els hotels un 15%. En el cas de Menorca, també emparava la demolició dels ponts a mig construir de la carretera general.

Des de Més per Menorca s’al·lega que l’esmentat Decret llei conté una Disposició final novena en la que, en tres dels seus apartats, fa sengles modificacions de lleis de pressuposts generals de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, la qual cosa no està permesa segons l’article 49 de l’Estatut d’Autonomia.

Per això, Més per Menorca demana que tan bon punt el Govern trameti al Parlament el Decret llei 8/2020 i la Mesa hagi de qualificar-lo, en declari la seva inadmissibilitat per no ajustar-se, de forma evident i palmària, al que l’Estatut d’Autonomia preveu pels Decrets llei.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?