Viernes, 23 de Abril de 2021

Otras localidades

TARRAGONA

El barri de Torreforta té nivells de contaminació similars als de Barcelona

Ho recull un estudi de Repsol que no recull pics de contaminació sinó les mitjanes anuals, les quals en cap cas superen els llindars legals.

Química tarragonina.

Química tarragonina. / ACN

La contaminació a l'entorn de la petroquímica de Tarragona per compostos orgànics volàtils s'acosta a la de Barcelona ciutat. Un estudi de Repsol revela que el barri tarragoní de Torreforta se sitúa gairebé a nivells de la capital catalana, mentre que El Morell i Constantí tripliquen la presència d'un cancerígen que no està regulat: el butadiè.

Són dades de 2019 d'un estudi que no recull pics sino les mitjanes anuals, les quals en cap cas superen els llindars legals. Però també adverteix que en llocs com Torreforta la contaminació s'acosta a la de Barcelona: al barri tarragoní hi ha 62 micrograms per metre cúbic, 69 a la capital que contrasten amb els 7 a Prades, a la muntanya i sense indústria.

L'anàlisi diu que pel que fa al benzè, un compost cancerígen, diverses àrees del Camp de Tarragona superen a Barcelona i pel que fa al butadiè, un altre cancerígen que no està regulat, la pràctica totalitat de l'entorn de la química té xifres superiors. L'estudi no determina quin percentatge pot atribuir-se a la indústria i quin al trànsit.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?