Sociedad
TARRAGONA

El barri de Torreforta té nivells de contaminació similars als de Barcelona

Ho recull un estudi de Repsol que no recull pics de contaminació sinó les mitjanes anuals, les quals en cap cas superen els llindars legals.

Química tarragonina. / ACN

Tarragona

La contaminació a l'entorn de la petroquímica de Tarragona per compostos orgànics volàtils s'acosta a la de Barcelona ciutat. Un estudi de Repsol revela que el barri tarragoní de Torreforta se sitúa gairebé a nivells de la capital catalana, mentre que El Morell i Constantí tripliquen la presència d'un cancerígen que no està regulat: el butadiè.

Són dades de 2019 d'un estudi que no recull pics sino les mitjanes anuals, les quals en cap cas superen els llindars legals. Però també adverteix que en llocs com Torreforta la contaminació s'acosta a la de Barcelona: al barri tarragoní hi ha 62 micrograms per metre cúbic, 69 a la capital que contrasten amb els 7 a Prades, a la muntanya i sense indústria.

L'anàlisi diu que pel que fa al benzè, un compost cancerígen, diverses àrees del Camp de Tarragona superen a Barcelona i pel que fa al butadiè, un altre cancerígen que no està regulat, la pràctica totalitat de l'entorn de la química té xifres superiors. L'estudi no determina quin percentatge pot atribuir-se a la indústria i quin al trànsit.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00