Últimas noticias Hemeroteca

Domingo, 31 de Mayo de 2020

Otras localidades

L'Ajuntament de Barcelona ha augmentat el seu repartiment d'àpats diaris un 192%

El 80% de les atencions són per menjar, i el 20% per temes relacionats amb l'habitatge

Els districtes amb més atencions són Ciutat Vella i Nou Barris

La campanya “Cistella contra la COVID”

La campanya “Cistella contra la COVID” / Ajuntament de Barcelona

Els serveis socials de l'Ajuntamentde Barcelona han atès, en només dos mesos, un terç de tota la gent que van atendre durant l'any passat. Estem parlant de més de 34.000 persones. I gairebé 1 de cada 5 han demanat ajuda per primera vegada.

Les dones han assumit el càrrec de les seves famílies i de les cures segons les dades que ha recollit el govern municipal: 7 de cada 10 usuaris són dones, i la gran majoria demanen ajuda per menjar o per temes relacionats amb l’habitatge. De fet, Barcelona està oferint més d’11.000 àpats diaris a través de punts de repartiment d’aliments, menjadors social o àpats a domicili.

Les atencions també són desiguals als barris de la ciutat: Nou Barris i Ciutat Vella sumen gairebé un terç del total de les atencions a serveis socials. De fet, l’alcaldessa Ada Colau ha informat avui que el nombre d’atesos per serveis socials al Raval ha augmentat un 300% des que va començar la pandèmia. El govern municipal preveu obrir els 40 centres d’atenció a serveis socials quan la ciutat estigui en fase 2, i arribar als 20 la setmana vinent, quan entri a la fase 1. Durant la pandèmia hi ha hagut 9 centres oberts.

La regidora de salut, envelliment i cures Gemma Tarafa ha dit que ara mateix la ciutat s’enfronta a una crisi de múltiples dimensions: sanitària, social, econòmica i també de salut mental. Segons ha explicat la regidora, l’Ajuntament té indicadors que demostren que els ciutadans estan patint angoixes, pors o ansietat per culpa del context actual, i que la situació econòmica pot fer que aquests problemes vagin en augment encara que les dades sanitàries sobre el coronavirus millorin progressivament.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?