Últimas noticias Hemeroteca

Martes, 02 de Junio de 2020

Otras localidades

El president de FGC demana mesures per aplanar l'hora punta

Els operadors de transports, el RACC i experts en mobilitat reclamen flexibilitzar els horaris de les activitats econòmiques per evitar aglomeracions a primera hora del matí

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font

El president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font / David Zorrakino - Europa Press - Archivo (Europa Press)

A mesura que avança la desescalada, creix la mobilitat. Els operadors de transport es preparen per tornar a posar tots els trens i els autobusos en servei, però tenen la capacitat limitada al 50% i alerten que no podran absorbir la quantitat de viatgers que habitualment es mou en hora punta. Per això el president de Ferrocarrils de la Generalitat, Ricard Font, diu que s’han de flexibilitzar els horaris d’entrada a les empreses, d’obertura dels comerços i d’inici de classes perquè no es concentri tot entre les 7 i les 9 del matí.

Font explica que els operadors de transport públic no poden augmentar l’oferta de places i, per tant, l’única opció és actuar sobre la demanda. En una conferència organitzada per Intermedia Comunicació, el president de Ferrocarrils de la Generalitat explica que el risc de col·lapse està sobre tot a primera hora del matí i que després els trens i els autobusos van més buit i tenen capacitat per absorbir més viatgers. Aposta per tant per obrir ja aquest debat perquè “si flexibilitzem els horaris, l’organització de la ciutat i de l’activitat econòmica, el transport públic podria donar millor servei i no aniríem tots embotits de 7 a 8 del matí”.

Fa dies que experts en mobilitat apunten la necessitat de flexibilitzar, d’aplanar l’hora punta, però no s’estan prenent decisions en aquest sentit. Ricard Font apunta que aquest debat “l’hauria de liderar la Generalitat amb patronals i sindicats”. I quan més aviat millor. Si no hi ha sorpreses Barcelona i la seva àrea metropolitana entraran en fase 1 dilluns que ve i amb la reactivació de més activitats creixeran també els desplaçaments.

El RACC defensa que flexibilitzar els horaris d'entrada a la feina i a les escoles faria que la demanda de transport quedés més repartida. I apunta que oferir tarifes més barates en hores vall contribuiria també a rebaixar l’hora punta.

Els operadors temen aglomeracions entre les 7 i les 9 del matí, encara que la mobilitat baixi un 30% respecte a la situació prèvia a la crisi del coronavirus. Ricard Font apunta que la crisi econòmica i l’atur que comporta pot rebaixar el nombre de viatges entre un 10 i un 15%. I la consolidació del teletreball o l’eliminació de reunions presencials que es podran fer per videoconferència reduirà també els desplaçaments en una proporció similar.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?