Últimas noticias Hemeroteca

Viernes, 29 de Mayo de 2020

Otras localidades

Bill Gates

Natxo Lara, periodista

Ja fa temps que sospite, perquè mai arribaré a ser-ho, que ser ric no és bon negoci.

La gent somia amb què li toca la loteria i en nadar entre diners com el Tio Gilito. Però després de veure el documental de Michael Jordan o la 'peli' de ‘El lobo de Wall Street”, ser ric no entra en els meus plans ni immediats ni a llarg termini.

No és or tot el que es veu. A més, tinc la teoria que si els diners abunden, falten altres coses. I em quede amb la salut, la família i els amics abans que amb un compte amb 6 xifres.

Però furgant, furgant, he trobat un ric que podria estar cada dia en una illa paradisíaca privada, canviar de cotxe cada dos dies i fer de Capità any sí, any no. Li diuen Bill Gates, i és un dels inventors de la informàtica per a usuaris gràcies a la qual tots ara parlem per videoconferència aquests dies.

El fundador de Microsoft no sap els diners que té, però ja fa temps que va decidir retirar-se amb l'única intenció de fer el Bé. Jo crec que Bill Gates hauria de ser elevat als altars com a un sant de carn i os. Un autèntic sant, si agafem el sentit estricte de la paraula.

És el responsable de la recerca de vacunes que li han salvat la vida milions de persones al tercer món i inverteix els seus diners en coses tan bàsiques però determinants com ara crear vàters en poblats pobres perquè les aigües fecals no contaminen les potables.

Ara està bolcat en mil projectes, inclosa la vacuna del coronavirus. Tot el seu patrimoni i el seu temps de jubilació ho inverteix a ajudar a les persones que menys tenen. I el millor és que no demana res a canvi.

Viu al nostre segle un dels homes més rellevants de tota la Història, i és menester que tots el coneguem. Vos recomane una sèrie documental en Netflix que parla sobre Gates i la seua obra.

Cuideu-vos i… recordeu anar per la vorera de la dreta quan feu la volta als ponts.

Cargando
Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?