Sociedad
DESCONFINAMENT

Obertura de fronteres al juny amb mascareta obligatòria

El cap de Govern afirma que s'està estudiant una via reglamentària perquè tothom utilitzi aquest element de protecció de forma obligatòria dins el territori nacional

Un home protegit amb mascareta a Espanya observa un llibre. / Eduardo Parra - Europa Press EUROPA PRESS

Andorra la Vella

El Govern preveu la reobertura de fronteres a principis de juny i l'ús de la mascareta podria ser obligatori.

El cap de l'executiu, Xavier Espot, ha afirmat que les converses tant amb Espanya com França estan molt avançades per iniciar l'activitat turística en els propers dies.

Andorra ha sol·licitat als dos països reciprocitat de manera que si el Principat obre totalment les fronteres, Espanya i França facin els mateix.

L'obertura però estarà condicionada a diferents factors. El primer, a la reobertura de tota l'activitat econòmica, prevista per a principis de juny. I la segona, als resultats de la segona volta del cribatge poblacional.

Un dels elements que el Govern estudia és l'obligatorietat de la mascareta, un paràmetre que ha permès reduir notablement els contagis. Seria per via reglamentària desplegant la llei de Sanitat i no caldria una llei específica.

El cap de Govern no ha precisat la data concreta en què es podrien reobrir les fronteres però sí ha afirmat que serà en els propers dies. En cap cas, ho serà abans de la represa de tota l'activitat econòmica. Actualment continuen tancats els sectors del comerç i la restauració.

El cap de Govern espera resposta de França a la demanda de reciprocitat. Assegura que la situació sanitària a cada país és molt variable i condiciona les dates però també ha dit que l'evolució és molt ràpida.

 

Marisol Fuentes Pérez

Marisol Fuentes Pérez

Periodista llicenciada per la UAB. Des del 2007, directora de Ràdio SER Principat d’Andorra, emissora...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00