Domingo, 25 de Octubre de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Salou i Cambrils són els municipis més afectats per l'augment d'aturats

Els nivells econòmics anteriors a la pandèmia no s'assoliran com a mínim fins d'aquí dos anys, segons un estudi de la URV.

Oficines del SOC.

Oficines del SOC. / ACN

Dos anys és el temps que trigarà a recuperar-se l'economia a la demarcació i assolir els nivells pre-crisi pel coronavirus. És la conclusió a què arriba un informe de la Universitat Rovira i Virgili, que també situa a Cambrils, Salou i Vila-seca com a municipis on més ha afectat l'augment de l'atur.

L'augment de més del 5% de l'atur registrat al març combinat amb una caiguda del 14% de la contractació vinculada a l'estacionalitat turística de la zona, són els factors que preveuen que aquest impacte sigui més gran durant els pròxims mesos a Tarragona. Tot i això, la caiguda del Producte Interior Brut a la demarcació ha estat menor del que es podia esperar gràcies a la continuïtat productiva de les empreses energètiques i el sector químic: les centrals nuclears de Vandellós i Ascó i les empreses vinculades a la industria química a Tarragona i el seu entorn han estat claus, de moment, per evitar una reducció superior.

La previsió però, és que l'impacte sigui superior amb l'arribada de la temporada turística, ja que el 90% dels contractes són temporals, relacionats directament amb l'estacionalitat del territori. Això provocarà una menor renda disponible per part de les famílies, dificultant la demanda interna -en altres paraules, del turisme de proximitat- que és el que hauria de salvar la temporada turística i fer que la recuperació sigui menys feixuga.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?