Sociedad
Coronavirus Covid-19

Tarragona entra a la fase 2 de la desescalada

A partir d'avui poden obrir els centres comercials, l'interior de bars i restaurants a un 40% de l'aforament i estarà permès el bany a les platges en alguns municipis.

Interior d'una cafeteria a la plaça Llibertat de Reus. / Joel Reche

Tarragona

Les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre –juntament amb els Pirineus- avui fan un nou pas a la desescalada. Els dirigents polítics i els experts sanitaris demanen prudència i seny a la ciutadania per evitar nous rebrots.

Bars i restaurants

El sector de l'hostaleria fa una nova passa endavant podent obrir l'interior dels locals bars i restaurants amb un 40% de l'aforament. Des de l’Associació Empresarial d’Hosteleria de Tarragona ciutat, el seu president, Javier Escribano, no té clar que la població estigui preparada psicològicament per atrevir-se a seure a les taules de dins. Afegeix també que molts que no tenen terrassa esperaran fins a l'1 de juny per començar el mes de facturació.

Tot i que també es permeten fer casaments i celebracions amb un màxim de 100 persones, moltes de les cites previstes s'han postposat a l'any vinent o a la tardor.

Establiments turístics

Els hotels ja poden obrir una part de les zones comunes, però la gran majoria prefereix tornar a pujar la persiana un cop es permeti el moviment entre regions sanitàries per atreure visitants d’altres demarcacions.

Platges

A partir d'avui ja es permet el bany al mar i els esports aqüàtics de manera individual, tot i que són els ajuntaments els que tenen la darrera paraula: a Calafell s'esperaran encara dues setmanes més, mentre que a Tarragona sí que es permet i s'està desenvolupant un aplicatiu per controlar l'aforament.

Moltes piscines municipals i clubs esportius com el Reus Deportiu o el Club Natació Tàrraco també reobriran durant aquesta setmana amb cita prèvia i el 30% de l'aforament.

Centres comercials

Els centres comercials també reobren amb restricció d'aforament, evitant això sí, que els clients s'aturin a les zones comunes. Des del petit comerç veuen amb bons ulls la reobertura parcial de la resta de negocis: afirmen que un major activitat comercial beneficia a tothom.

Equipaments culturals

També poden reobrir teatres i cinemes, però només amb un terç de la seva capacitat: des del sector apunten que seran molt pocs els que, de moment, tornin a  l'activitat: és el cas dels responsables de la Sala Trono de Tarragona que asseguren que no obriran perquè no els hi surt a compte només amb un terç de l'aforament.

Avui també es recupera el servei de préstec de les biblioteques de Reus i Tarragona, que fins ara només tenien obertes les sales de lectura.

Trobades socials

La fase 2 elimina també les franges horàries de sortida, excepte per als col·lectius vulnerables i les persones grans, que hauran de fer-ho de 10 a 12 del matí i de 7 a 8 del vespre.

Les reunions s'amplien a fins a 15 persones, els enterraments fins a 25 persones i les cerimònies religioses a la meitat de l'aforament del temple.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00