Deportes

"És habitual que auditories com la del 'Barça Gate' triguin més de tres mesos"

En parlem amb l'expert Albert Salvador al 'Què t'hi Jugues!'

"És habitual que auditories com la del 'Barça Gate' triguin més de tres mesos"

"És habitual que auditories com la del 'Barça Gate' triguin més de tres mesos"

09:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1590497513354/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Al 'Què t'hi Jugues!' hem volgut saber més detalls sobre les auditories, i és que ja fa tres mesos que s'espera la publicació de l'auditoria encarregada pel FC Barcelona per treure llum clara a l'escàndol de les xarxes socials que es va destapar precisament a SER Catalunya. Aquesta auditoria ha estat encarregada a la prestigiosa empresa internacional Price Waterhouse Coopers.

 Avui n'hem parlat amb Albert Salvador, Secretari General Internacional a la World Compliance Association.

Segons hem pogut saber al 'Què t'hi Jugues!' aquesta auditoria és forènsic, un concepte que ens ha aclarit el mateix Salvador: "A diferència d'una auditoria financera, no fas només una foto, sinó que fas una radiografia". Sobre aquest concepte, també ha explicat que "més del 90% d'aquest tipus d'auditories venen arran de sospites d'irregularitats. Es busquen proves, es tracten big dates, intel·ligència artificial, fonts públiques, entrevistes, deteccions de mentides...".

Són auditories llargues

"Aquest tipus d'auditories són llargues, especialment aquestes que estan en fase d'investigació, ja que es pot anar ramificant i complicant. Poden trigar mesos... Tres mesos? Entra dins de l'habitual. Però has d'anar limitant el teu estudi, perquè sino es pot fer massa llarg".

Asseguren dir la veritat?

"Entenc que davant d'un auditor no sempre es donen circumstàncies en que es diu la veritat al 100%, per això es fan moltes entrevistes i recerques creuades per anar trobant proves objectives i arribar a conclusions".

Tenen un alt cost

"Hi ha moltes persones implicades, amb moltes eines costoses, notaris, un cert temps... He vist auditories d'aquest estil que han arribat a suposar un cost de fins a 500 mil euros, sobretot pels experts i temps emprat".

Podria sortir perjudicat el propi Barça?

"Clar que el propi Barça podria sortir perjudicat. Les auditories tenen principis d'objectivitat, independència i imparcialitat. Necessiten saber el que està passant a l'organització, agradi o no agradi".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00