Sociedad

Augmenta un 2% la velocitat mitjana a les carreteres perquè no hi ha retencions

Els conductors premen més l'accelerador però l'increment és deu sobretot a què han desaparegut les cues a les entrades de grans ciutats. A Barcelona es posen 2.000 denúncies cada dia per excés de velocitat

Un vehicle circulant per l'autopista / SER Catalunya

Barcelona

Els cotxes, motos, furgonetes i camions corren més i com que no hi ha retencions ha augmentat la velocitat mitjana a les carreteres catalanes durant el confinament. De moment és un lleuger increment del 2% però a ciutats com Barcelona s'han doblat les multes per córrer massa: 2.000  de mitjana cada dia segons dades de l'Ajuntament.

El Servei Català de Trànsit ha detectat que la velocitat mitjana diària dels vehicles ha pujat de 90 a 92 quilòmetres per hora durant el confinament. Es calcula amb les espires que a peu de carretera compten el volum de vehicles que circulen. Ha estat un tímid creixement però això no treu que hi hagi kamikazes a qui han enxampat circulant a 180 o 200 quilòmetres per hora. Aquests comportaments han fet pujar la mitjana de la velocitat màxima ha arribat a 105.

"En aquests augments hi té un pes molt important que no hi hagi retencions però també aquells conductors que ja acostumen a córrer massa i que ara amb la carretera més buida ho aprofiten més", explica el coordinador de seguretat viària del Servei Català, Òscar Llatje en declaracions a SER Catalunya.

A Barcelona, on la velocitat màxima és de 50 quilòmetres per hora i en alguns carrers a 30, s'han disparat les sancions per córrer massa. Entre els mesos de març i abril s'han posat 130.972 denúncies per excés de velocitat mentre que durant el mateix període de l'any passat van ser 65.067, segons dades facilitades per l'Ajuntament. Carrers buits que han fet prémer l'accelerador als conductors com si circulessin de matinada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00