Sociedad
Crisis económica coronavirus Covid-19

El comerç menorquí va perdre un 50% de les seves vendes a l'abril

Vicente Cajuso apunta que les dades de Menorca són pitjors que a la resta de Balears, però és optimista de cara a l'estiu

Les botigues de Menorca han estat molt buides durant el mes d'abril. / Pixabay.

Mahón

Les vendes del comerç minorista de les Balears van ser a l'abril un 39 per cent inferiors a les del mateix mes de l'any anterior, com a conseqüència del tancament decretat pel COVID-19, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística. Balears va ser, a més, la regió amb major caiguda de l'ocupació en aquest sector.  es calcula que va ser d'un 6,3%. La següent comunitat amb major baixada, Canàries, anota un 3,4%. Val a dir que Estadística matisa que les persones acollides a un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació durant l'estat d'alarma segueixen formant part del personal de l'empresa, amb la qual cosa l'efecte de l'estat d'alarma sobre l'ocupació en el comerç s'ha vist diluït.

Pel president de la patronal del comerç a Menorca, ASCOME, Vicente Cajuso, els números a Menorca són pitjors. Ell creu que la temporalitat ha fet molt de mal i calcula que la reducció en vendes és del 50%. Pel que fa a la pèrdua de llocs de feina també opina que serà més greu però sense fixar una xifra.

De tota manera, les dades sobre reobertura d’hotels i tornada de turistes a partir del juliol fan que el president d’Ascome sigui força optimista. Vicente Cajuso. "Sembla que es veu la llum al final del túnel" apunta malgrat assumir que l'hivern d'enguany serà dur.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00