Hoy por Hoy Reus
Actualidad
Soroll Camp de Tarragona

Veïns al rescat dels veïns

Els presidents de les federacions d'associacions de veïns de Reus i Tarragona valoren com han passat el confinament i les funcions que han hagut d'assumir des de les seves entitats davant el creixement sobtat de ciutadans que no podien cobrir les necessitats bàsiques per l'aturada provocada per l'aturada de la COVID-19

Marcos Massó, a l'esquerra, i Alfonso López, a la dreta, als estudis de SER Tarragona i Ràdio Reus. / Jordi Cartañá


Camp de Tarragona

Els representants veïnals de Reus i Tarragona fan una crida a consumir al petit comerç i botiga de barri per evitar la seva desaparició. Reivindiquen que no només són punts de consum sinó que funcionen com a nexes imprescindibles en el teixit social de la comunitat veïnal.

De fet, alguns barris ja s'han quedat sense cap botiga, tal com ens explica Marcos Massó, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus. En aquest sentit, apunten que l'aturada per la COVID-19 també ha servit per recuperar certa humanitat dins de les comunitats de veïns. La crisi econòmica ha deixat a molta gent sense recursos i, tot i que reconeixen que els serveis socials de tots dos municipis han cobert moltes de les necessitats, les associacions han seguit treballant perquè ningú es quedés sense un plat a taula.

Els representants veïnals també estan realitzant una feina molt important en aquests moments: conscienciar dels sacrificis que cal prendre per evitar un rebrot. A Tarragona, per exemple, l'Ajuntament negocia amb la federació veïnal suprimir la línia de bus directa que connecta durant l'estiu els barris més allunyats de la ciutat amb les platges.

Ens ho explica Alfonso López, president de la Federació d'Associacions de Veïns de Tarragona, qui també posa sobre la taula la qüestió dels venedors ambulants: apunta que als barris tarragonins hi ha moltes famílies que s'hi dediquen i que fa més de dos mesos que viuen sense cap mena d'ingrés econòmic i, el que considera pitjor, sense data a l'horitzó per reprendre l'activitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00