Sábado, 17 de Abril de 2021

Otras localidades

CAS INIPRO

Cas INIPRO, compte enrere

l'Audiència de Tarragona ha desestimat els recursos de les defenses i obre la porta al judici oral pel cas en el que l'ex alcalde Josep Fèlix Ballesteros, i part del seu equip de confiança aniran a judici per un cas de presumpte finançament irregular del PSC.

L'ex alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, baixant les escales dels jutjats després de declarar com a investigat pel cas Inipro, el 26 de gener del 2016

L'ex alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, baixant les escales dels jutjats després de declarar com a investigat pel cas Inipro, el 26 de gener del 2016 / ACN

L'ex alcalde de Tarragona durant 12 anys, Josep Fèlix Ballesteros, i part del seu equip de confiança aniran a judici per un cas de presumpte finançament irregular del PSC. El jutge instructor creu que el govern local va contractar l'empresa INIPRO per fer tasques d'integració d'immigrants, feines que no veu acreditades, mentre que en realitat haurien fet ciberactivisme en favor dels socialistes. Ara l'Audiència ha desestimat els recursos de les defenses i obre la porta al judici oral.

Són 21 factures que sumen 215.000 euros entre 2010 i 2012, que l'Ajuntament de Tarragona va abonar per fomentar l'associacionisme i integració d'immigrants, que eren l'objecte del contracte. Tanmateix, la CUP va denunciar el 2013 que en realitat aquesta era la via per finançar un grup d'activistes a les xarxes socials, que llençaven missatges favorables al PSC. L'advocat de l'exalcalde, David Rocamora, demana celeritat al jutge per fixar data.

A hores d’ara, Ballesteros, dues regidores, el cap de gabinet i cinc persones més vinculades a Serveis Socials s'enfronten a acusacions de malversació, tràfic d'influències o prevaricació, entre d'altres.

La resta d'acusats són l'exregidora Victoria Pelegrín, l'ex gerent de l'Institut Municipal de Serveis Socials, Antonio Muñoz, l'ex cap de gabinet Gustavo Cuadrado....Alejandro Caballero, contractat per Inipro, l'empresari José Gallet, Enrique Manuel Miró, administrador d'Itinere Serveis Educatius i Enriqueta Aznar, tècnica municipal. Carles Perdiguero és l'advocat de la CUP, que ara haurà de presentar el seu escrit d'acusació. També ho farà la fiscalia.

Els cupaires treuen pit. La portaveu tarragonina, Laia Estrada, va demanar ahir per enèsima vegada la dimissió de Ballesteros i de Begoña Floria, tots dos regidors actuals al consistori. De fet, acusen Floria d'haver instigat el ciberactivisme com a responsable de Comunicació i a l'ex alcalde d'haver-ho permès.

Han quedat lliures d'acusació provisionalment sis persones més vinculades al cas.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?