Miércoles, 15 de Julio de 2020

Otras localidades

Juliol negre

El sector turístic gironí preveu un mal mes per culpa de les incerteses sobre el turisme estranger i els protocols

Una camarera sirve unas bebidas en una terraza de L'Escala

Una camarera sirve unas bebidas en una terraza de L'Escala / David Borrat (EFE)

Els empresaris asseguren que sense un calendari clar els turistes estrangers es fan enrere a l'hora de reservar. El president de la federació d'hostaleria, Antoni Escudero, explica que tenen moltes visites a les webs però poques reserves.

Els empresaris destaquen que la majoria de turistes locals faran les vacances a l'agost i per això els preocupa saber qui omplirà les habitacions durant els mesos de juny i de juliol, que habitualment ho feia el mercat internacional.

Lluís Parera, president de l'Associació Turística d'Apartaments, ha assegurat que s’han retirat del mercat diversos apartaments perquè aquest estiu els seus propietaris han decidit passar-hi les vacances.

Aquest any, el sector del turisme actiu preveu com a molt la meitat de la facturació.

'Bons' per al turisme nacional

El govern central estudia crear un programa de ‘bons’ per incentivar el turisme intern aquest estiu. La secretària d’Estat assegura que els vols internacionals encara tardaran en arribar, i que cal incentivar el turisme que arribi per carretera.

El govern farà una campanya publicitària per promoure el turisme de proximitat. A més, el sector reclama un pla de ‘bons’ per gastar en hotels i establiments del país, una mesura que ja s’aplica a França i Itàlia i que la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, veu amb bons ulls, tot i que admet estan mirant d’on treuen els diners.

Ho ha dit a la Taula Gironina del turisme, on també ha assegurat que la majoria de turistes estrangers vindran per carretera a causa de la incertesa del tràfic aeri.

També ha apostat per les activitats a l'aire lliure i en un entorn natural, ja que (diu) ajudarà que la gent s'hi senti segura i no tingui por a possibles contagis.

Clam per omplir segones residències

Alguns alcaldes de la Costa Brava diuen que cada vegada més... necessiten que pugui venir la gent que té segona residència. L’alcalde de Torroella diu que les delimitacions per regions tenen cada vegada menys sentit.

Jordi Colomí diu que amb la fase 1 ja han obert molts hotels i terrasses de bars i restaurants que amb la fase 2 també obriran l’interior d’aquests locals i que, per tant, l'únic que falta són més visitants.

L’alcalde de Torroella diu que en aquest moment de desescalada, es pot creure en la corresponsabilitat. També treballen en l’obertura de la platja. Posaran entre 25 i 30 informadors per assegurar que la gent manté les distàncies de seguretat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?