Domingo, 12 de Julio de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Consell i ajuntaments pacten un estiu sense actes massius a les festes

Això afectarà directament a pregons, jaleos, concerts o desfilades de carroses com les d'Alaior i Sant Lluís

Les festes patronals d'enguany no podran tenir actes multitudinaris.

Les festes patronals d'enguany no podran tenir actes multitudinaris. / Cadena SER.

Menorca no viurà aquest estiu cap jaleo de festes patronals. Tampoc es podran celebrar concerts, pregons, desfilades de carroses i altres esdeveniments que comportin aglomeracions de gent. Durant la reunió de coordinació setmanal entre el Consell Insular i els vuit ajuntaments de l’illa, aquests han decidit i acordat que les festes patronals d’aquest estiu no es podran celebrar de la manera que estem habituats tradicionalment.

En aquest sentit s’han adoptat un seguit d’acords per tal de poder desenvolupar activitats alternatives que s’adeqüin a la situació actual de seguretat i prevenció davant de la Covid-19. Els acord presos per les administracions són els següents:

Les festes patronals dels nostres municipis hauran de prescindir d’actes multitudinaris, descontrolats i de grans concentracions.

En el cas d’aquelles activitats que es puguin celebrar, hauran de fer-se adaptades a la situació.

Cada poble té unes festes diferents, amb elements comuns, però també amb activitats i aspectes diferenciadors. La celebració de les festes, a més, es perllonga durant tot l’estiu i això provoca que, donada la situació canviant, cada Ajuntament hagi de prendre mesures diferents en funció de cada moment, si bé està clar que hi ha un denominador comú que farà, possiblement, que la majoria de decisions vagin en un mateix sentit.

Les festes són un acte d’expressió de la identitat i sentiment com a poble. Els batles i batlesses consideren que les decisions sobre les festes s’han de prendre amb el màxim de consens amb les corporacions i grups polítics de cada Ajuntament. Per això, opinen que ha de ser cada Consistori qui acordi les activitats que es desenvoluparan a cada poble i modificarà els protocols de la colcada d'acord amb la situació en cada moment i la realitat del municipi.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?