Jueves, 22 de Abril de 2021

Otras localidades

DEBATE 4-M EN LA SER DEBATE 4-M EN LA SER Àngels Barceló modera el debate del 4-M: abre Pablo Iglesias y cierra Mónica García
Corredor Mediterráneo

Es planteja el transport de mercaderies per línies d'interior

El comissionat del Corredor del Mediterrani, Josep Vicent Boira, s'obre a traslladar el transport de mercaderies per línies interiors i evitar que continuïn travessant les ciutats del litoral. És una de les reivindicacions dels alcaldes del Camp de Tarragona, que permetria més freqüències de passatgers per la costa.

Vista aèria dels treballs per enllestir la connexió de la variant de Vandellòs al corredor mediterrani, els dies 11 i 12 de gener del 2020 (Horitzontal).

Vista aèria dels treballs per enllestir la connexió de la variant de Vandellòs al corredor mediterrani, els dies 11 i 12 de gener del 2020 (Horitzontal). / adif

Després de dècades sense criteri únic, ara els alcaldes del Camp de Tarragona defensen el mateix en infraestructures: els trens actuals no donen servei al territori perquè la línia està col·lapsada per mercaderies, algunes d'elles perilloses, que travessen les ciutats.

Josep Vicent Boira va obrir-se ahir per primer cop a estudiar-ho, però va recordar també que les mercaderies travessen totes les ciutats del Corredor, excepte Barcelona.

Boira va donar raons per l'optimisme: diu que el pla de rescat de la Unió Europea anunciat dimecres de 750.000 MIL MILIONS comporta 30.000 milions per infraestructures, i que el ferrocarril, i en especial el Corredor, ho té tot de cara per rebre un impuls definitiu.

Sobre les dues grans incògnites al Camp de Tarragona: el baixador de Bellissens i la estació a l'aeroport que connecti amb el Corredor. La primera, està en estudi de demanda i Boira va dir que és una inversió raonable. I res de nou sobre la segona, que, com recorda l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, va arribar a estar adjudicada i les obres a punt d'arrencar l'any 2011.

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà i els presidents de les cambres de comerç del territori van apretar Boira tant per aquestes inversions com pel dèficit de servei de Rodalies....El comissionat del Corredor els va dir que s'equivocaven de porta en aquesta qüestió: que si volen millores han de parlar amb Renfe.

I, tot i la unitat política exhibida els darrers anys al Camp de Tarragona en matèria d'infraestructures, el comissionari del Corredor va posar el dit a la nafra sobre la raó del desconcert actual.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?