Lunes, 06 de Julio de 2020

Otras localidades

Girona es capbussa a la fase 2

Els Ajuntaments i el sector de l'hostaleria diuen que els grans canvis no arribaran fins que s'obri la frontera amb França i hi hagi desplaçaments entre regions

Unas personas toman café en una terraza de L'Escala

Unas personas toman café en una terraza de L'Escala / David Borrat (EFE)

Lloret de Mar és un dels punts de la Costa Brava on controlaran l’accés i l’aforament de les platges des del minut 1.

A Palafrugell, en canvi, han optat per una aplicació amb tres colors que funcionarà com un semàfor: verd vol dir que hi ha espai; groc és afluència mitjana i vermell, que està la platja plena. L’alcalde Josep Piferrer diu que hi haurà indicacions però no hi haurà restriccions més estrictes fins que puguin arribar visitants de Barcelona.

Torroella de Montgrí i Blanes plantegen una opció semblant. Calculen que en el moment que hi hagi desplaçaments entre regions, a les platges hi haurà entre 25 i 30 informadors.

La fase 2 també permetrà obrir l’interior de bars i restaurants. A Figueres, el president del comerç Frederic Carbó, apunta que la seva economia no estarà a ple rendiment fins que obrin la frontera.

A les comarques de Girona, també es preparen per obrir a partir de demà establiments culturals i centres comercials.

Reobertura parcial d'escoles i instituts

Amb moltes incerteses i pocs alumnes. Aquesta és la previsió que fan les direccions dels centres, que poden obrir a partir d’avui.

La majoria dels directors dels centres coincideixen que seran molt pocs els alumnes que aniran a les escoles a diriari, perquè la majoria de les famílies, també les que treballen fora de casa i tenen fills petits, ja han organitzat alternatives.

Les escoles diuen que seran molt estrictes amb les mesures de seguretat tant dins de les aules com en les entrades i sortides.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?