Sociedad

El fals metge va treballar 13 dies en una residència de gent gran de Sanitas

Els Mossos investiguen si va administrar medicació o va firmar alguna acta de defunció com va fer a l'Hospital de Martorell

Façana Residència Altanova-Sant Gervasi de Barcelona / SANITAS

Barcelona

Jesús Giménez Oliva de 21 anys, que està actualment empresonat, va treballar durant 13 dies a la Residència Altanova-Sant Gervasi de Barcelona, segons han confirmat a SER Catalunya fonts de la mútua Sanitas. És un elegant centre amb 115 places situat a la part alta de la capital catalana.

L'empresa es personarà com a acusació particular contra aquest fals metge, com ja ha fet també el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. Fonts policials havien explicat inicialment que es tractava d'una clínica privada i ara s'ha confirmat que va ser una residència de gent gran.

Giménez va començar a treballar en aquesta residència de gent gran el 26 de març, en plena pandèmia, i s'hi va estar 13 dies, malgrat que no van ser consecutius. El 7 d'abril es va donar de baixa voluntàriament. Aquell mateix dia ja havia estat contractat a l'Hospital de Martorell, on va treballar 20 hores i on va arribar a firmar una acta de defunció d'un pacient de 79 anys ingressat per coronavirus. La família d'aquest home també l'ha denunciat i reclama explicacions perquè assegura que el seu pare evolucionava bé el mateix dia en què va morir.

Igual com a Martorell, els Mossos estan mirant amb lupa la feina que Giménez va fer a la Residència Altanova-Sant Gervasi, per esbrinar si va indicar algun tipus de tractament farmacològic o va firmar algun certificat.

Fonts de Sanitas reconeixen que aquest individu va ensarronar-los clarament amb un títol universitari i un document original amb el pagament de les taxes de col·legiat. Els papers que va presentar els va donar total credibilitat "perquè duien un segell oficial". També va presentar un currículum que segons la mútua van comprovar punt per un i una carta de recomanació d'un metge d'un gran hospital públic de Barcelona, a qui també havia enganyat.

Giménez es va donar de baixa de la Residència Altanova-Sant Gervasi el dia 7 d'abril i va ser detingut l'endemà al mateix centre quan hi havia anat a recollir uns papers. L'Hospital de Martorell havia alertat a la policia quan va descobrir l'engany, els Mossos van anar a casa seva a Terrassa i com que no el van trobar van trucar a la residència de Sanitas, sabent què era allà, i el van arrestar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00