Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Escuela Oficial Idiomas

Ontinyent qualifica "d'atac sense precedents" la retallada d'un 33% en els grups de l'Escola d'Idiomes

Segons les estimacions a Ontinyent es perdran 9 grups: 2 d'alemany, 3 d'anglés, 2 de francés i 2 de valencià.

IES Pou Clar, lloc on es fa l'Escola Oficial d'Idiomes / Ajuntament d'Ontinyent

Ontinyent

El Govern d'Ontinyent ha donat tot el seu suport a les reivindicacions del claustre de l'Escola Oficial d'Idiomes de Xàtiva-Ontinyent per les retallades anunciades per la Conselleria d'Educació. Segons denuncia el professorat en una carta remesa al conseller d'Educació, Vicent Marzà, i el director de Política Lingüística, Rubén Trenzano, s'estima una retallada del nombre de grups del 33% per al curs vinent a Ontinyent, passant dels 28 actuals a 19. En concret, segons les estimacions realitzades, a Ontinyent es perdran 9 grups: 2 d'alemany, 3 d'anglés, 2 de francés i 2 de valencià.

L'Ajuntament d'Ontinyent s'afegeix així a les reivindicacions del Claustre de l'Escola Oficial d'Idiomes (EOI) de Xàtiva-Ontinyent contra estes retallades, que al cas de l'EOI xativina comportarien passar de 88 a 68 grups, amb una reducció del 23% de l'oferta d'un centre que dóna cobertura a les comarques de La Costera, La Vall d'Albaida, La Vall de Cofrents i la Canal de Navarrés. En l'àmbit autonòmic, la retallada comportaria l'eliminació de 200 grups i la pèrdua de 50 llocs de treball, el que qualifiquen com un atac sense precedents a l'aprenentatge oficial i públic de llengües" i "una manera de castigar a les ciutats més allunyades de València".

Escoltem les queixes del Regidor d’educació, Óscar Borrell

Óscar Borrell defén que hi ha que obrir una EOI a Ontinyent i no retallar serveis

00:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1591109074684/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00