Sociedad
Coronavirus Covid-19

Professors entre l'espasa i la paret

Una vintena de directors de centres educatius de Reus van veure perillar la seva feina per una carta enviada a les famílies per dissuadir-les de portar els seus fills a l'escola: el delegat territorial d'Ensenyament va amenaçar amb la seva destitució.

Tarragona

El delegat d'Educació al Camp de Tarragona va amenaçar de destituir una vintena de directors de primària de Reus per una carta en la que els mestres dissuadien els pares i mares d'enviar la canalla als centres. Els advertien que no podien garantir el compliment de les mesures contra el COVID-19, en especial el distanciament social entre els més petits.

L’enviament es va fer el 22 de maig per part de la junta de directors d'escoles públiques de la capital del Baix Camp. El fragment de la polèmica és l’encapçalament d’un escrit en el que després els centres han anat afegint les instruccions que han anat arribant des del departament, com ara els requisits que han de complir els alumnes per poder anar a l’escola, com ara l’absència de simptomatologia, o que no hagin estat en contacte amb positius durant els 14 dies anterior. També inclou un llistat de malalties cròniques d’elevada complexitat.

Fonts sindicals confirmen a SER Catalunya que el delegat territorial d'Educació, Jean Marc Segarra, va amenaçar-los de viva veu, per telèfon, de destituir-los si no esborraven de la carta aquest advertiment, cosa que els directors finalment van acabar acceptant. Malgrat això, escoles d'altres zones del Camp de Tarragona van enviar a les famílies la carta amb el seu redactat original.

Les mateixes fonts afegeixen que el director dels Serveis Territorials d’Educació, Jean Marc Segarra, va trucar el mateix dia els directors per demanar-los disculpes per l’amenaça.

La resposta

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, n’acaba de fer referència als micròfons del programa “Aquí, Cuní”: “entenc que hi hagi direccions de centre que hagin tingut por a l’hora de plantejar-se obrir”. També ha explicat que els Serveis Territorials el que volien era donar a entendre que l’escola és un servei públic i que s’ha d’oferir per aquelles famílies que no tenen alternatives”.

Escucha la radioen directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después de la publicidad

En directo

A continuación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Compartir

Suscríbete

Tu contenido empezará después de la publicidad