Domingo, 12 de Julio de 2020

Otras localidades

Una altra falsa metgessa ha treballat durant 4 anys en un geriàtric de Sanitas

És el segon cas destapat durant la pandèmia i que explica SER Catalunya després del d'un veí de Terrassa que va exercir 13 dies en un altre residència de la mateixa empresa. La mútua denunciarà els dos falsos facultatius als jutjats

Façana principal del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona

Façana principal del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona / SER Catalunya

Una auditoria interna de la mútua Sanitas va desemmascarar a finals d'abril aquesta dona de 54 anys i nacionalitat espanyola, que durant 4 anys ha estat treballant de metgessa en una residència de gent gran de Barcelona, quan només té els estudis d'odontologia.

El cas està sota investigació judicial i com ja va passar amb l'altre fals metge, també contractat per Sanitas en una residència de gent gran de Sant Gervasi, els Mossos miren ara fil per randa totes les gestions que van fer els dos impostors. En el cas de la dona va tenir temps de passar consulta amb els residents, firmar informes mèdics, certificats de defunció o administrar medicació. "Tot el que fa un metge", indiquen fonts de Sanitas.

L'empresa propietària de la xarxa de geriàtrics ha argumentat a SER Catalunya que fins fa un any només demanaven als empleats el document original de les taxes anuals de col·legiat per assegurar-se que seguien en actiu. Són els papers que va anar aportant aquesta dona, que sense carrera de medicina, es dedicava a fer de metgessa en una residència de gent gran de Barcelona.

Ha aconseguit mantenir-se en aquest càrrec durant 4 anys fins que enguany Sanitas va canviar el sistema de control i va començar a contrastar la informació amb el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona. I va ser aleshores quan es va desvetllar el llarg engany.

L'òrgan que vetlla pels interessos dels facultatius va comunicar a Sanitas que la dona havia falsificat la documentació i havia aportat un número de col·legiada inexistent. La mútua la va expulsar i el Col·legi va denunciar-ho als Mossos, que el passat 29 d'abril va poder identificar-la i dur el seu cas als jutjats per un delicte d'instrusisme i un altre de falsedat documental. L'empresa també s'afegirà a la causa com a acusació particular quan arribi el moment procedimental.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?