Sociedad

Llista d'espera pels funerals

Els cementiris estan rebent el doble de trucades i contractacions de sepultures, respecte l'any passat, ara que es comencen a permetre les vetlles reduïdes

Imatge del mes de maig d'una dona plorant al cementiri del Prat del Llobregat / Getty Images

Barcelona

A alguns cementiris hi ha llista d'espera per fer cerimònies de comiat a aquells que han mort pel COVID fa mesos. Tot i que molts han decidit esperar a la nova normalitat per poder reunir la família al complet.

El pic de la pandèmia va obligar a fer cremacions sense familiars. Durant 3 setmanes els crematoris funcionaven 24 hores, i als enterraments només podien ser-hi 3 persones. Ara, els familiars de les víctimes necessiten tancar el dol, amb una vetlla i inhumar les cendres. Al cementiri de roques blanques, hi ha llista d'espera i a la vintena de cementiris del grup ALTIMA, s'ha doblat la feina, segons el seu president Joan Ventura.

El 80% són cendres, un 20% més que l'any passat, així que molts, esperant la nova normalitat . Altres famílies necessiten passar pàgina i trobar-se, encara que no es puguin abraçar. És el cas de la família de la Inés Molina. Va morir de coronavirus l'1 d'abril. Tenia 95 anys però una ment lúcida i plena d'energia. Aquest cap de setmana, els seus fills i nets han pogut enterrar les cendres, després de dos mesos de dol en solitari.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00