Sociedad
Coronavirus Covid-19

Més a prop de la nova normalitat

El Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre entren a la tercera i darrera fase de la desescalada, en la que està permesa la mobilitat entre aquestes dues regions sanitàries.

Hotel de La Pineda. / ACN

Tarragona

La darrera fase de la desescalada apropa els ciutadans tarragonins a la que serà a partir d’ara la nova normalitat. A peu de carrer els canvis no seran molt visibles més enllà de l’ampliació d’aforament als locals i de les reunions de grup (que des d’avui podran ser de 20 persones com a màxim).

Allotjaments turístics

Els espais comuns dels hotels podran tenir fins a un 50% de l’aforament. Ara bé, la majoria continuaran tancats perquè no els hi surt a compte obrir només amb públic local, tal i com explica el responsable de Relacions Institucionals de la Federació Empresarial d’Hosteleria de Tarragona, Xavier Guardià: “el problema no és que a la piscina hi puguin haver 10 o 50 persones, el problema és que no tenim clients, i fins que no en tinguem no podem obrir”. No aixecaran la persiana fins que no puguin acollir visitants de la resta de l’Estat o d’altres països. A hores d'ara gairebé no hi ha reserves.

Bars i restaurants

El canvi de fase suposa una ampliació de l'aforament, ara la meitat de l'interior dels locals podrà estar ocupat, així com tres quartes parts de les terrasses. Els propietaris de la restauració continuen tenint pèrdues i llancen una alerta: si no reben més ajudes per part de l’administració, calculen que una quarta part hauran de plegar després de l’estiu ofegats pels deutes i les pèrdues acumulades durant el confinament.

El sector de l'oci nocturn dona per acabada la temporada

La majoria de pubs, discoteques i sales de festa no obriran, ja que amb les limitacions de públic i sense poder ballar a les pistes, que estaran tancades, no els hi val la pena.

Canvis personals

La mobilitat per tota la demarcació ja està permesa, i per tant ja hi haurà connexió entre les regions sanitàries del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre; Moltes famílies tarragonines encara no s’han pogut retrobar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00