Jueves, 09 de Julio de 2020

Otras localidades

Caixa Ontinyent

Caixa Ontinyent i Albaida arriben a un acord de cessió per tancar el deute històric amb la Mancomunitat

Aquest traspàs del deute alleuja els comptes de l'ens comarcal de cara a realitzar futures inversions

Vicent Gomar i Josep Albert

Vicent Gomar i Josep Albert / Ajuntament d'Albaida

L’Ajuntament Albaida i la Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida han arribat a un acord de cessió de crèdit amb Caixa Ontinyent. D’aquesta manera l’ens comarcal ingressarà 1.352.220,80 € de l’entitat bancària, transferint el crèdit que mantenia amb el municipi a la caixa.

Escoltem les declaracions del president de la Mancomunitat de la Vall d'Albaida, Vicent Gomar.

El deute de la localitat amb la Mancomunitat s’allarga des de l’any 2006 quan van deixar de pagar a la Mancomunitat, ens conta com va sorgireixe deute l’actual alcalde Josep Albert.

Les reaccions a la noticia han sigut moltes, la primera d’elles, la de l’entitat que s’ha fet càrrec del deute, Caixa Ontinyent, que comenten que” Amb l'adquisició del deute que l'Ajuntament tenia amb la Mancomunitat, s'aconsegueix un doble efecte: d'una banda, permet a l'Ajuntament formalitzar l'operació amb una entitat financera i retornar-la en un termini d'un poc més de 10 anys; i per un altre, ofereix major liquiditat a la Mancomunitat per a afrontar les seues despeses i inversions”.

Els Socialistes de La Vall d’Albaida comenten que aquest cessió de crèdit “és un èxit del govern d’esquerres” i afirmen que “amb aquesta gestió del govern del PSOE i Compromís al capdavant de la Manco “solucionem problemes derivats de l’època del PP que havia generat un deute de 2 milions d’euros que eren un llast a la gestió de l’ens”.

La Vall ens Uneix s’han mostrat molt més crítics, comentant que “aquest prèstec demostra que el deute d’Albaida posava en seriós risc la supervivència de la Mancomunitat”, comentant que “l’1.3 milions d’euros que devia Compromís eren el principal problema de l’ens comarcal”.

Des del Partit Comarcalista s'ha acusat tant PSPV-PSOE com a Compromís de governar la mancomunitat de manera "absolutista i, per tant, poc seriosa". Natàlia Enguix ha anunciat que sol·licitarà que s'informe de "quants diners en interessos li ha costat a la mancomunitat el deute d'Albaida".

Escoltem les contundents decalracions de Natàlia Enguix

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?