Sociedad
TARRAGONA

"Explosió aïllada"

El sector químic compareix a la comissió parlamentària que estudia l'accident del gener a Tarragona i assegura que el risc zero no existeix.

Accident a la química tarragonina. / ACN

Tarragona

El sector químic recorda que el risc zero no existeix i qualifica d'aïllada l'explosió que va provocar tres morts al gener, a Tarragona. La Comissió Parlamentària que estudia el cas accepta endarrerir la compareixença d'IQOXE per no interferir en la investigació judicial.

L'Associació Empresarial Química de Tarragona i la patronal catalana demanen complicitat als diputats per reconstruir la confiança en un sector clau per l'economia catalana. Juan Pedro Díaz, gerent de l'entitat tarragonina, fa una crida a no generalitzar i assegura que “quan es coneguin les causes de l'accident canviarà la regulació”.

El representant de l'agrupació empresarial tarragonina va admetre que la seva tasca principal consisteix ara en recuperar la confiança perduda després de l'accident, una confiança que ha de basar-se en la seguretat. Va vaticinar que quan es coneguin les raons que van portar a un reactor que no estava dissenyat per treballar a tanta potència com el d'IQOXE fos capaç de llençar metralla kilòmetres a la rodona canviaran els estàndards de seguretat a nivell internacional.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00