Deportes

El Barça perfila la tornada del públic al Camp Nou aquesta temporada

- Seria un terç de l'aforament, unes 30.000 persones, amb el mateix sistema que a les finals per repartir les entrades entre els abonats.

-L' escenari més optimista seria l'1 de juliol contra l'Atlético o el 8 en el derbi contra l'Espanyol.

El Barça perfila la tornada del públic al Camp Nou aquesta temporada

El Barça perfila la tornada del públic al Camp Nou aquesta temporada

09:43

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1591791468013/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El FC Barcelona ja es prepara per al retorn dels seus aficionats a Camp Nou per a la recta final de la present Lliga. El protocol definitiu el marcarà el govern i el club s'adaptarà a les instruccions estrictes de les autoritats, i la previsió amb la qual treballa el club és que pugui tornar a la graderia un 30% de l'aforament de l'estadi, que està al voltant dels 30.000 aficionats.

La pràctica totalitat de les entrades disponibles es repartiran entre els 68.000 abonats del club blaugrana amb el mateix mecanisme que quan l'equip es classifica per a una final: els abonats interessats a presenciar el partit tindran un termini per a sol·licitar una entrada al club (en aquest cas sense cost, ja que es tracta de partits inclosos en l'abonament de temporada). En cas d'haver més sol·licituds que entrades disponibles, es realitzaria un sorteig entre tots els sol·licitants.

La previsió és que, si la situació sanitària segueix amb la mateixa evolució sanitària, pugui autoritzar-se el retorn d'una part de l'aforament als estadis a partir de la setmana del 29 de juny. Per a la jornada de l'1 de juliol, per la qual encara no hi ha horaris, està fixat el Barça-Atlético de Madrid.

Al club blaugrana treballen amb la previsió que el partit contra els matalassers pugui ser el de la tornada de la seva afició al Camp Nou, tot i que són conscients que en funció de quan es fixi l'horari d'aquest partit, entre dilluns i dijous, pot ser una mica just per acabar d'articular el protocol. En cas de no arribar a temps per al Barça-Atlético, el següent enfrontament com a local és el derbi davant l'Espanyol del 8 de juliol, que sembla que pot ser decisiu per a tots dos conjunts en els dos pols de la classificació.

A més de qui i quan podran acudir al Camp Nou, el Barça també treballa en les recomanacions per a l'accés i la sortida de l'estadi: l'arribada haurà de ser esglaonada i amb antelació, i la sortida dels 30.000 aficionats sembla que hauria de poder assumir-se sense riscos en una instal·lació preparada per evacuar més de 90.000 persones. Caldria veure també com es pot articular el servei per als que es desplacin en transport públic.

Aquesta possibilitat d'acollir aficionats a la grada a les últimes jornades de Lliga es considera un pas previ important per poder repetir l'experiència en la tornada dels vuitens de final de la Champions contra el Nàpols a l'agost.

Joan Tejedor

Joan Tejedor

Narrador dels partits del Barça en català a SER Catalunya i presentador de La Graderia del Balcó. Treballa...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00