Domingo, 09 de Agosto de 2020

Otras localidades

Els robers de Càritas s'adapten a la nova normalitat i a un increment de demanda

Durant el confinament, més d'un centenar de persones sense sostre han fet ús del Pavelló de Palau 2 de Girona

Un rober de Càritas

Un rober de Càritas / Arxiu

El servei de rober de Càritas és el projecte de l’entitat que més gent atén, després de l’alimentació. Quan es va decretar l’estat d’alarma, el servei va tancar… i des que han obert, han notat un repunt en la demanda.

El servei ara haurà de canviar. Abans, les persones que ho necessitaven, podien accedir-hi i agafar la roba que vulguessin. A partir d’ara, seran els voluntaris de Càritas qui prepararan les comandes. Per aquest motiu, fan falta més voluntaris i des de l'entitat fan una crida ciutadana.

Usuaris al pavelló de Palau 2

Fins a 111 persones han passat pel pavelló de Palau 2, que durant el confinament s’ha convertit en un centre d’atenció per a persones sensellar. L’equipament, que va tancar ahir, tenia una capacitat per a 80 persones amb l’opció d’ampliar a 100 llits si alguna nit calia.

La regidora de Drets Socials de Girona, Núria Pi, explica que la majoria de les persones ateses han estat sensellar, però també n’hi ha que s’hi han vist abocades com a conseqüència de la crisi de la covid19.

De les 111 persones ateses, només hi ha hagut un cas de coronavirus lleu. L’afectat va ser traslladat a un hotel, on va passar la quarantena i n’hi ha 12 que els van expulsar per incomplir les normes.

L’Ajuntament calcula que el cost de l’equipament ha estat de 205 mil euros.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?