Sábado, 17 de Abril de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Futur negre pel turisme de sol i platja

L'expert de la Universitat Rovira i Virgili Antoni Russo assegura que calen canvis estructurals profunds per la seva supervivència.

Platja de l'Arrabassada de Tarragona.

Platja de l'Arrabassada de Tarragona. / ACN

El turisme de sol i platja i grans multituds continuarà en crisi. Un expert de la URV equipara l'impacte de la crisi sanitària al de destinacions que han sofert atacs terroristes o desastres naturals, i vaticina canvis estructurals al model turístic.

Calen campanyes que subratllin la seguretat per recuperar la confiança dels turistes, però amb la preferència pel turisme de proximitat i la crisi econòmica, l'investigador Antonio Russo pronostica un futur negre per al sector català: assegura que viatjarem més a prop i pagarem més, i que la pandèmia ha deixat tocada la rendibilitat de projectes com el Hard Rock a Salou o l'ampliació dels molls per creuers. Fa una crida redefinir el model i posar en valor el patrimoni i l'entorn natural.

Afegeix que a curt termini el turisme rural ho té tot de cara per reforçar-se, però que aquest sector no pot suplir ni de lluny el volum de negoci que es genera a la costa.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?