Sábado, 11 de Julio de 2020

Otras localidades

Economía

El Mercat del Claustre es cerca el futur

Dissenya un pla amb quatre línies de treball per actualitzar-se i guanyar clients

El Mercat del Claustre de Maó cerca el seu futur.

El Mercat del Claustre de Maó cerca el seu futur. / Google Maps

Els comerciants de "Sa Plaça-Mercat de Maó" volen posar en marxa un pla de dinamització que redefineixi el paper de l'mercat al centre de la ciutat i crei una oferta comercial i lúdica més adaptada a les necessitats dels consumidors actuals. Aquest document es va començar a gestar fa un any, arran d'un estudi que el Mercat del Claustre va demanar a la consultoria ProQuaMe per analitzar l'evolució del consum i del comerç de Maó des de l'any 1995 fins a l'actualitat.

L'estudi, que es va presentar a l'Ateneu de Maó amb la presència de tots els partits polítics, ja apuntava que els canvis en el paisatge comercial i en els hàbits de compra, la turistificació de centre, els nous perfils de comprador i els nous canals de venda plantegen un escenari crític per al futur de l'mercat i, en general, pel comerç de centre de Maó.

Fruit d'aquest diagnòstic, i davant la falta de plans estratègics generals d'impuls comercial per part de l'administració local i insular, "Sa Plaça-Mercat de Maó" va decidir apostar per ser una part activa en la recerca d'una solució, i prendre la iniciativa en l'elaboració d'una estratègia dirigida a crear un nou model de mercat de barri que, sense perdre l'essència, o fins i tot recuperant-la, cobreixi les necessitats del seu públic tradicional, atregui i fidelitzi nous clients i que doni resposta a la turistificació estacional.

El pla estableix quatre línies de treball prioritàries: crear una nova imatge i concepte de mercat adaptat a la realitat actual, aconseguir viabilitat econòmica atraient nous negocis i nous clients, potenciar la seva funció social i de servei a al barri, i posicionar-se com a referent en la distribució d'aliment fresc, de qualitat i Km 0 i fomentar el comerç de proximitat i l'economia circular.

Una de les primeres accions previstes en el pla de dinamització és la presentació d'una nova imatge corporativa de Sa Plaça que ajudi a posar en valor els seus serveis, els seus productes i reivindicar el paper de la gent que hi treballa sota l'eslògan "Som Aquí". Paral·lelament també s'està treballant amb una campanya per promocionar les parades actualment buides entre persones que busquin opcions d'autoocupació.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?