Sociedad

Puja la demanda de barracons fins a un 30% a causa del coronavirus

Els mòduls prefabricats són una solució ràpida per ampliar espais i les empreses comercialitzadores han notat com s'han multiplicat les consultes en l'últim mes, sobretot per part d'escoles, centres de salut i fins i tot policies locals

Imatge d'arxiu dels barracons d'un institut de GironaACN

Barcelona

"En el cas de Catalunya, hem tingut un increment de la demanda de fins a un 30%", explica Òscar Ponseti, director comercial d'Algeco. Admet que en aquest moment "hi ha més peticions de pressupostos que de contractes tancats", i per això demanen als centres interessats que agilitzin les comandes "per donar resposta a tothom" abans de l'inici de curs.

Josep Maria Ruiz, de l'empresa Bexbe, també ha notat un increment de trucades però creu que la instal·lació de mòduls "no pot ser una solució generalitzada" perquè "podria no haver-hi estoc suficient per donar sortida a totes les escoles en només dos mesos i mig".

Preocupació per possibles retards a les escoles en barracons

Les escoles que no tenen edifici propi i depenen dels barracons per seguir creixent, creuen els dits perquè els mòduls compromesos arribin al llarg de l'estiu. És el cas per exemple de l'Institut 9, de Santa Coloma de Gramenet. La regidora d'Educació, Mireia González, avisa que aquests centres "difícilment tindran mòduls a l'inici de curs" per l'aturada de la fabricació, i això, diu, dificulta "un inici de curs ja de per si molt delicat."

Més optimistes són en canvi a l'Escola Auditori de Barcelona, que esperen els barracons per "mitjans o finals de juliol", segons la directora del centre, Eva Martín. Tot i que encara que no tenen "instruccions concretes" per l'organització del setembre, assegura que si cal fer desdoblament d'espais "reconvertirem les aules comunes perquè ningú hagi de marxar fora de l'escola".

El departament d'Educació envia un missatge de tranquil·litat als centres. Assegura que cap de les constructores amb les quals treballen els ha avisat que no podran atendre els encàrrecs ja fets. I afegeix que no retiraran cap mòdul extra dels que hi ha ara mateix als centres, encara que estigués previst fer-ho, per tal de donar més opcions als centres de cara al nou curs en els que encara no se sap quants, però sí que es necessitaran més espais per distribuir els alumnes.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00