Jueves, 22 de Abril de 2021

Otras localidades

DEBATE 4-M EN LA SER DEBATE 4-M EN LA SER Àngels Barceló modera el debate del 4-M: abre Pablo Iglesias y cierra Mónica García
ECONOMIA

Pròrroga de la vida útil de Vandellós II durant deu anys més

L'informe favorable del CSN serà tramès al Ministeri per a la Transició Ecològica, encarregat d'aprovar-la definitivament.

Pla general de la central nuclear Vandellòs II des de la platja de l'Almadrava.

Pla general de la central nuclear Vandellòs II des de la platja de l'Almadrava. / ACN

La central nuclear Vandellòs II ha rebut l'autorització per operar durant deu anys més. En aquest temps, sense un lloc específic a l'Estat per emmagatzemar els residus d'alta activitat, els continuarà guardant a l'emplaçament.

El Consell de Seguretat Nuclear ha informat favorablement i ara serà el torn del Ministeri de Transició Ecològica, que amb tota probabilitat renovarà la llicència que caducava aquest mes de juliol. La titular, l'Associació Nuclear Ascó-vandellòs ja ha iniciat la tramitació per renovar també els dos reactors d'Ascó durant l'any vinent.

El pla a llarg termini del ministeri preveu que les tres plantes catalanes siguin les darreres en tancar, l'última l'any 2035. L'òrgan regulador dona el vistiplau perquè que Vandellòs II guardi el combustible gastat a la pròpia planta, com ho fa des del fracàs per trobar un emplaçament a l'Estat per emmagatzemar-lo.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?