Viernes, 03 de Julio de 2020

Otras localidades

Presupuestos municipales

Guerra oberta a la corporació municipal per les partides pressupostàries

PP i Compromís critiquen que se'ls hajen retallat les seues partides i no s'haja fet el mateix amb la publicitat institucional, i la Vall ens Uneix els acusa de voler deixar sense finançament als mitjans de comunicació

Façana de l'Ajuntament d'Ontinyent

Façana de l'Ajuntament d'Ontinyent / Ajuntament d'Ontinyent

El que podia semblar que anava a ser un plenari tranquil, es va convertir finalment en un dels més tensos dels últims temps.

El motiu no va ser altre que la ja citada modificació del crèdit per import de 457.800 euros, plantejada pel Govern d’Ontinyent per tal d’atendre situacions d’emergència social a la ciutat provocades pel Covid-19. Més que això, ja que tots els partits polítics estaven d’acord en modificar l’import, era d’on apareixien eixes modificacions.

Escoltem primer a la portaveu del Partit Popular, Mercedes Pastor criticant eixe fet:

Pel mateix camí anava la declaració de Compromís que comentaven, en un comunicat oficial que "el govern municipal ens proposava una modificació de crèdit per a dotar de més recursos als Serveis Socials municipals, una finalitat que compartim per complet i que el nostre grup ha reivindicat en diverses ocasions, des de la negociació del pressupost municipal al mes de desembre. El que no podem compartir és que, per a obtindre els recursos econòmics, aquest govern de majoria absoluta elimine partides tan socials com el Pla de prevenció del suïcidi o el desenvolupament del Pla d'igualtat, mentre no retalla ni un euro en autobombo".

Unes paraules, les dels dos partits, que va respondre La Vall ens Uneix amb un comunicat oficial en que han qualificat de “populista i antidemocràtic” el voler deixar sense finançament públic als mitjans de comunicació que són bàsics en tot sistema democràtic. Segons Enguix, “sembla mentida que PP i Compromís, en una actitud mesquina i populista hagin oblidat tan ràpid el paper que els periodistes i els mitjans han jugat en la crisi del Covid-19 i que "ha estat a través d'ells com les institucions hem pogut mantenir informada a la població en plena pandèmia", en paraules de Natàlia Enguix.

Precisament la regidora d’hisenda va llançar unes paraules dedicades, sobretot, al grup municipal compromís i el portaveu Nico Calabuig on els acusa de voler deixar sense financiació als mateixos mitjans on ells també es publiciten. Les escoltem de forma íntegra:

El Portaveu Nico Calabuig responia a eixes paraules matisant que en tot moment es referixen a les partides publicitàries dels mitjans que no són locals. Ací les seues paraules:

Una nova guerra dialèctica que s’ha format a la corporació municipal i que sembla que es sols el principi.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?