Viernes, 03 de Julio de 2020

Otras localidades

L'ATM reactivarà 600.000 abonaments de transport caducats durant l'estat d'alarma

Les targetes estrenades abans del 14 de març, i que no s'han tornat a utilitzar, recuperaran els dies perduts quan es passin per una validadora entre l'1 de juliol i el 31 de desembre

T-usual

T-usual / Europa Press

L’Autoritat del Transport Metropolità calcula que haurà de compensar 600.000 abonaments mensuals i trimestrals que es van quedar a mitges quan es va decretar l’estat d’alarma. Aquest consorci ha establert dos mecanismes diferents perquè els usuaris puguin recuperar els dies perduts en funció de si les targetes s’han utilitzat alguna vegada o no des del 14 de març.

Els ciutadans que van estrenar un abonament (T-usual, T-grup, T-família, T-jove, T-70/90) abans del 14 de març i no l’han tornat a utilitzar des de llavors podran ampliar el període de validesa de les targetes de manera automàtica. A partir de l’1 de juliol i fins al 31 de desembre, si passen el títol per una de les validadores de qualsevol operador de transport públic, l’abonament recuperarà el número de dies que van quedar pendents amb la declaració de l’estat d’alarma. Els dies començaran a comptar a partir del moment de la validació i, per tant, els ciutadans hauran de decidir quin és el millor moment per reactivar l’abonament.

Si els usuaris van estrenar l’abonament abans del 14 de març però el van utilitzar puntualment durant l’estat d’alarma, el procediment per recuperar els dies perduts és una mica més complicat. Hauran de fer la sol·licitud a través d’internet. L’Autoritat del Transport Metropolità analitzarà cada cas i determinarà el número de dies que s’han de compensar. Això farà que no puguin disposar dels viatges fins al mes de setembre, però tindran validesa fins al 31 de març de l’any que ve.

En un comunicat, l’Autoritat del Transport Metropolità, insisteix que la reactivació dels títols es farà o de manera automàtica o via telemàtica. En cap cas als punts d’atenció presencials. També hi haurà un telèfon d’atenció, el 93 120 53 30, que funcionarà de dilluns a divendres de 9h a 21h. Tots els detalls sobre el procediment per reactivar els abonaments es pot trobar aquí.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?