Viernes, 03 de Julio de 2020

Otras localidades

El Prat està operant menys del 10% dels vols habituals en aquesta època

El president d'Aena, Maurici Lucena, assegura que malgrat la caiguda de tràfic l'ampliació de l'aeroport de Barcelona continuarà sent necessària

Pantalla on apareixen els vols d'arribada a l'aeroport de Barcelona Josep Tarradellas

Pantalla on apareixen els vols d'arribada a l'aeroport de Barcelona Josep Tarradellas / Albert Cadanet (ACN)

L'Aeroport del Prat s'ha acostat aquesta setmana al centenar d'operacions diàries. Això significa que frega el 10% dels aterratges i enlairaments que es feien abans de l'estat d'alarma. Les previsions del sector indiquen que podrien passar dos anys abans no es recuperi el volum de tràfic que hi havia abans de la pandèmia, tot i que el president d'Aena, Maurici Lucena, apunta que s'haurà de veure si evoluciona una mica més ràpid. En qualsevol cas, el que sí que té clar Lucena és que l'ampliació de l'aeroport de Barcelona es pot ajornar però no aturar perquè serà necessària.

En una entrevista al programa Aquí amb Josep Cuní, Lucena ha explicat que a partir de l'1 de juliol els aeroports espanyols podran rebre vols de països de fora de la Unió Europea tot i que continuaran vetades les connexions amb alguns països que podrien ser Rússia, Estats Units o Brasil. En qualsevol cas, el president d'Aena diu que després d'uns mesos molt durs el sector de la mobilitat "comença a veure la llum al final del túnel". Ha assegurat que els aeroports espanyols han pres diferents mesures sanitàries que es troben "en la franja alta del que demana la UE". Entre elles, es pren la temperatura a tots el viatgers a través d'una càmera termogràfica que "és capaç de detectar si una persona té febre des de la distància i, per tant, sense interrompre el flux de viatgers.

Pel que fa als plans per ampliar l'aeroport del Prat, Lucena assegura que en cap cas s'han paralitzat. Que s'ajornen per l'impacte econòmic i perquè la davallada del trànsit aeri els dona uns dos anys més de marge. Però insisteix que és necessària si, com reclamen les institucions catalanes, es vol convertir El Prat en un hub internacional. I ha afegit que "la voluntat d'AENA i del govern és fer aquesta inversió de més de 1.000 milions d'euros i crec que les institucions o les persones que s'hi oposició ho hauran de justificar molt bé perquè és una reivindicació històrica que ara està a disposició de tots els ciutadans de Catalunya".

La proposta d'allargar la tercera pista que és l'opció per la que aposta AENA la rebutgen els ajuntaments de Barcelona i del Prat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?