Martes, 20 de Abril de 2021

Otras localidades

Al setembre aules com sempre, però sense barreja

El document d'instruccions per a la organització del nou curs que el Departament d'educació ha enviat als centres i al que ha tingut accés SER Catalunya, adverteix que un percentatge d'alumnes ha tingut aquest mesos de tancament "una experiència educativa més empobrida que ha condicionat injustament el seu futur"

Un alumne de l'institut-escola Sant Jordi de Navàs recull les seves coses de l'aula

Un alumne de l'institut-escola Sant Jordi de Navàs recull les seves coses de l'aula / ACN

Educació demana als centres que organitzin el nou curs buscant formules que garanteixin “la màxima presencialitat” de tot l’alumnat. Diuen que l’evolució de la pandèmia fa que es pugui preveureu un inici de curs de “certa normalitat” i que per això la planificació de grups d’alumnes serà l’habitual d’altres anys -es permeten fins a 25 alumnes per aula a infantil i primària i fins a 30 a secundària-. Però caldrà ser molt curosos, diu el document amb que els agrupaments d’estudiants siguin “estables durant tot un trimestre o durant tot el curs” per tal d’establir la traçabilitat en cas de contagi.

Educació diu que incrementarà els recursos de professors i personal de suport -la concreció de quants més hi haurà a cada centre es comunicarà en la primera quinzena de juliol- que ha de servir per intensificar l’atenció personalitzada als alumnes, amb la creació, si convé d’algun grup més reduït però heterogeni. Aquests grups extra podrien incloure alumnes de diferents cursos, sempre que siguin del mateix cicle, com ja passa a les escoles rurals.

L’equip docent també ha de ser estable -i això serà un maldecap per als directors i els caps d’estudi a l’hora d’organitzar horaris- amb un màxim de dos mestres a primària i un topall de 5 de diferents especialitats a secundaria. El personal de suport itinerant, com ara monitors, o tècnics d’educació especial si podran intervenir en més d’un grup.

Pel que fa als alumnes amb alguna discapacitat que fan educació compartida, i que alternen dies a l’escola d’educació especial i dies a l’aula ordinària, podran seguir fent-ho sempre que a un i altre centre treballin sempre amb el mateix grup.

El plà contempla la possiblitat que en algúns estudis postobligatoris -batxillerat o cicles formatius- es puguin aplicar formules mixtes que alternin educación presencial i a distància.

En aquest cas, l’horari presencial ha de ser com a mínim del 50 per cent i es pot jugar amb diferents alternatives, ajustant horaris diaris o fent que els alumnes rotin dins de les aules.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?