Sociedad

Canadà sospesa competir amb Pirineus-Barcelona pels JJOO de 2030

La candidatura de Nagano, fins avui la principal competidora per a Pirineus-Barcelona, s'està prenent un temps d'hibernació coincidint amb l'ajornament dels Jocs de Tòkio

Un grup d'esquiadors a una estació del Pirineu catalàACN

Barcelona

Canadà s’està plantejant seriosament de recuperar l’esperit olímpic i apuntar-ser a la cursa pels JJOO d’Hivern de 2030 i fins tot els d’estiu de 2032, segons ha pogut saber SER Catalunya. Segons això els canadencs volen refer Vancouver: tenen el convenciment que l´esport és motor de recuperació.

Finalment en la difícil cursa de la candidatura de Pirineus-Barcelona no s´hi apunten sembla candidatures centreeuropees, però Canadà hi treu el nas.

L’impacte del Coronavirus, un retard menor

La candidatura catalana tenia l’esperança que la darrera assemblea del COE aprovaria la carta preceptiva per entregar-la al COI i demanar formalment els Jocs.

Però el tràmit s´ha endarrerit. No es donen ara per ara les circumstàncies socials propícies, se suposa que interpreta el Comitè Olímpic Espanyol. En tot cas un retard en la presentació de dos o tres mesos no tindria afectació greu.

Recordem que el COI té temps per assignar la seu fins el 2023, per bé que seria molt millor assignar-la el 2022 i encara millor a finals de 2021. El Comitè Olímpic Internacional ha modificat el sistema d’adjudicació que respon ara a una “negociació” amb les candidatures i no a una elecció amb votació en el plenari del COI després d’una extenuant competició amb les candidatures rivals.

Nagano, el principal competidor?

La candidatura de Nagano, fins avui la principal competidora per a Pirineus-Barcelona, s’està prenent un temps d’hibernació coincidint amb l’ajornament dels Jocs de Tòkio. Els japonesos no tenen ara Nagano entre les seves prioritats perquè ara no toca, pendents com estan per exemple de refer i reprogramar centenars de contractes i usos d’instal·lacions previstos per aquest estiu, i d’una certa divisió al voltant dels Jocs a Tòkio.

Recordem que també Salt Lake City aspira a organitzar els Jocs d´Hivern de 2030.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00