Miércoles, 05 de Agosto de 2020

Otras localidades

El carrer Aragó de Barcelona tindrà carril bici

L'Ajuntament ampliarà voreres a llocs com la Ronda Universitat, mantindrà alguns talls de trànsit i aixecarà l'asfalt d'una de les cruïlles de l'Eixample per posar-hi verd urbà

Desenes de ciclistes manifestant-se contra el tràfic al carrer Aragó el darrer 11 de juny

Desenes de ciclistes manifestant-se contra el tràfic al carrer Aragó el darrer 11 de juny / ACN

El govern de Colau vol evitar que la contaminació de l’aire s’enfili als nivells que hi havia abans de l’estat d’alarma. Per això, continuarà traient espai al cotxe, fins i tot, al carrer Aragó que, a patir de la tardor, tindrà un carril bici, pràcticament de punta a punta. El pla per augmentar l’espai de vianants, bicicletes i autobusos preveu ampliacions de voreres i també el manteniment d’alguns de talls de trànsit que s’han estat fent durant les fases de la desescalada.

El carril bici del carrer Aragó tindrà cinc quilòmetres, anirà des de l’Avinguda Meridiana fins al carrer Tarragona, i estarà situat al costat mar. Aquesta ocupació d’un espai que fins ara s’havia dedicat al vehicle privat se suma a la que es va fer fa uns mesos quan es va pintar un carril bus en aquesta arteria de la ciutat. També es farà un carril per a ciclistes al que es farà al Passeig de la Zona Franca. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, diu que totes dues actuacions donen resposta a les reivindicacions veïnals.

El pla d’actuacions per ampliar l’espai per als vianants i bicicletes inclou també l’ampliació de les voreres del carrer Pelai i la Ronda Universitat. En aquesta última via, la tinent d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ja ha anunciat que l’ajuntament prepara una reordenació dels autobusos interurbans. La idea, diu Sanz, és que no es quedin aturats a les parades que hi ha en aquest carrer, sinó que vagin a punts situats als extrems de la ciutat, com per exemple, les futures estacions de la Plaça de les Glòries o d’Espanya. Sobre transport públic, el govern municipal també ha anunciat que ampliarà els trams de doble carril bus a la Gran Via i a la Diagonal.

De la seixantena de talls de carrers diaris que s’han fet durant el període d’emergència, se’n mantindran 34 a vies secundàries. I durant els caps de setmana, a partir de la tardor, es tornaran a tancar al trànsit la carretera de Sants-Creu Coberta, el passeig de Sant Joan-Pi i Margall i la Via Laietana des de les 3 de la tarda de dissabte. També Gran de Gràcia i el Passeig de Fabra i Puig-Onze de Setembre, però només un cap de setmana al mes.

Entre totes les mesures presentades pel govern de Colau, hi ha una actuació simbòlica és la que es farà al carrer Rocafort amb Consell de Cent. Per primera vegada, Barcelona aixecarà l’asfalt d’una cruïlla de l’Eixample per posar verd urbà. És una prova pilot que es podria estendre a altres punts de la ciutat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?