Sociedad
Coronavirus Covid-19

"Els hotelers partim de l'absoluta misèria"

El portaveu de la Federació d'Hosteleria, Xavier Guardià, confia en l'obertura de Port Aventura per remuntar les reserves, que a dia d'avui són escasses.

Hotel de La Pineda. / ACN

Tarragona

La meitat dels hotels de la Costa Daurada continuen tancats a dia d’avui malgrat que ja han començat a aterrar vols de turistes europeus a l'aeroport de Reus. Els establiments més grans de Salou, Cambrils i La Pineda estan tenen la persiana baixada i necessiten una ocupació que avui no tenen per garantir la rendibilitat; De fet, el 50% dels que han obert només representen el 35% de les places.

La Federació Empresarial d’Hosteleria de Tarragona creu que el proper 8 de juliol, amb l'obertura de Port Aventura, pot marcar un punt d'inflexió: “hi ha molta gent que acaba triant casa nostra perquè vol visitar el parc temàtic”, diu Xavier Guardià, el seu portaveu, que afegeix que la situació a dia d’avui “s’assembla més a la Setmana Santa que no pas a l’estiu pel volum de reserves”.

Creu que el fet que la pandèmia hagi afectat per igual altres destinacions turístiques que competeixen amb Catalunya, com Turquía o el nord d'Àfrica, juga a favor, perquè la Costa Daurada és una destinació consolidada al llarg de dècades.

Tanmateix, els hotelers es mostren molt preocupats pel mercat rus que, de moment, està vetat per la Comissió Europea a l'espai Shengen.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00