Sociedad

La policia marítima de Mossos s'ajorna un any pels retards causats pel coronavirus

La pandèmia ha aturat la formació dels futurs 32 components d'aquesta unitat i l'arribada del material

Agents de la Unitat Aquàtica que forma part del projecte de la policia del mar / ACN

Barcelona

El projecte de la Unitat de Policia Marítima dels Mossos s'ha hagut d'ajornar almenys un any pel coronavirus segons han confirmat fonts policials. Aquesta nova unitat és una aposta després que la Guàrdia Civil aconseguís les competències plenes per investigar delictes al mar deixant als Mossos la feina a les aigües interiors.

Havia d'entrar en servei l'1 de juliol però el més calent és a l'aigüera. La pandèmia va obligar a suspendre totes les classes i cursos presencials a l'Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès. I la formació dels 32 nous components d'aquesta unitat no ha pogut ni començat.

Han de fer un curs de 1.000 hores per adquirir tots els coneixements necessaris en matèria de navegació, tot i que els components tenen titulacions, i aprendre tota la normativa relacionada amb les embarcacions ja que faran una feina especialment de control i sanció d'infraccions al mar. També han de fer pràctiques a l'Ametlla de Mar i Astúries.

Aquesta nova unitat, que dirigirà l'inspector Jordi Ollé, tindrà tres bases operatives als ports de Vilanova i la Geltrú, Palamós i l'Ametlla de Mar. Ja havia començat la licitació per comprar 3 noves embarcacions d'11 metres d'eslora amb cabina i capacitat per a 10 persones però l'arribada del material ha quedat aturat. Amb tot, fonts policials diuen que els 17 agents de la Unitat Aquàtica seguiran fent feina mentre no arriba la futura Unitat de Policia Marítima.

El març de l'any passat la Comissió Nacional de Coordinació de la Policia Judicial va acordar per majoria que la Guàrdia Civil assumís totes les funcions policials al mar deixant als Mossos les aigües interiors. El projecte de la Policia Marítima pretenia, en part, revertir aquesta situació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00