Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Un 46% més d'atur que fa un any

La reobertura del turisme ha provocat un augment d'afiliats a la Seguretat Social però es calcula que ja s'han destruït 30 mil llocs de treball

Una trabajadora atiende con una mascarilla protectora durante el primer día laborable de la segunda semana desde que se decretó el estado de alarma en el país a consecuencia del coronavirus, en Barcelona / David Zorrakino - Europa Press EUROPA PRESS

Girona

La pandèmia continua impactant sobre l’economia de les comarques de Girona. Les dades del Ministeri de Treball evidencien que l’entrada a l’estiu no té res a veure amb la de l’any passat. Tot i això, s’han creat alguns llocs de treball i l’atur ha baixat timidament.

Segons l’estadística, aquest juny l’atur ha disminuït en 800 persones a la demarcació és un 2 per cent menys en comparació amb el maig. La secretaria general de CCOO a les comarques de Girona, Belén López, insta a replantejar el model turístic per poder garantir, diu, una ocupació estable.

Del total de desocupats - 45.500 - 7 de cada 10 es concentren sobretot al sector serveis. Si aquesta xifra es compara amb la del juny de l’any passat, és un 46 per cent més d’aturats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00