Economia y negocios
Empresas textiles

Controvèrsia amb el Clúster de textil sanitari... d'Ontinyent?

Des de Conselleria d'Economia Sostenible havien acceptat la inversió municipal, però recalquen que eixa competència és autonòmica

Imatge de la presentació de la marca Textil Ontinyent / Ajuntament d'Ontinyent

Ontinyent

Quan tot semblaven bones noticies i des d’Ontinyent es donava per feta l’autorització de la Generalitat Valenciana per al Clúster de Textil Sanitari d’Ontinyent, des de la Conselleria d’Economia Sostenible ha arribat un desmentit d’eixa informació, a pesar que fonts que s'han posat en contacte amb Cadena Ser, expliquen que l'Ajuntament sí que tindria eixe vist-i-plau.

L’Ajuntament d’Ontinyent informava d’una gran noticia, la Generalitat donava llum verda al Clúster de Textil Sanitari d’Ontinyent, comentant que “S’autoritza la implantació del clúster industrial local que col·labora en la creació de llocs de treball i ofereix un producte que s’ha convertit de primera necessitat com les mascaretes i els equips de protecció individual”. Escoltem al regidor de Promoció Econòmica Pablo Úbeda.

Pablo Úbeda explicava l'acord amb la Generalitat

01:00

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1593788048680/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

La situació ha canviat unes hores després quan des de la Conselleria, després de veure la nota de l’Ajuntament d’Ontinyent, han enviat un comunicat oficial dient que “des d'aquesta conselleria s'ha emés informe de no duplicitat per a autoritzar a l'Ajuntament d'Ontinyent la signatura d'un conveni amb Ateval. L'informe NO autoritza en cap cas la creació d'un clúster sanitari donat que un clúster sobrepassa amplament l'àmbit local. Simplement es dona autorització per a la concessió de l'ajuda ja que un consistori no seria competent sense aquesta autorització, la competència és autonòmica”.

Matisen també que “si tenim exclusivament en compte l'objecte de les ajudes descrites realment en el conveni, entenem que l'ajuda que pretén atorgar l'Ajuntament d'Ontinyent podria considerar-se com una mera subvenció local a empreses, complementàries a les quals convoca aquesta Direcció General i que, per tant, no genera cap duplicitat. Sense perjudici que poguessin coincidir amb alguna mena d'ajuda de les gestionades per la IVACE”.

Ens ho explica la Secretaria Autonòmica de Sostenibilitat, la també ontinyentina Rebeca Torró

Rebeca Torró explica que s'han autroritzat les ajudes, però no el clúster

01:15

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1593788091237/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Fonts autoritzades que s'han posat en contacte amb la Cadena Ser ens han posat en coneixement que la nota enviada des de l'Ajuntament on s'informa que l'aprovació per al Clúster de Textil sanitari i afins s'hauria produït i que efectivament la llum verda hauria existit, pel que hi hauria que veure si amb la nota enviada de Conselleria i les declaracions prèvies es dona marxa enrrere a eixa aprovació o com es desenvolupen les circumstàncies.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00