Miércoles, 05 de Agosto de 2020

Otras localidades

Foment ataca la política de mobilitat de Colau que treu espai al cotxe

La patronal ha acusat a l'alcaldessa d'actuar de manera unilateral, sectària i obsessiva i li demana que faci marxa enrere per no ofegar la ciutat

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, durant l'acte

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, durant l'acte / Enric Fontcuberta (EFE)

Foment del Treball ha organitzat un acte per criticar durament la política de mobilitat del govern d’Ada Colau. I també per retreure al govern municipal falta de diàleg amb els sectors que consideren més afectats per les mesures que treuen espai al vehicle privat per donar-lo al vianant o les bicicletes. El president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, ha acusat l’alcaldessa d’actuar amb “nocturnitat, traïdoria i unilateralitat”. Asseguren que amb polítiques com aquestes estan ofegant l’activitat econòmica.

A l’acte han participat diferents sectors de Foment, com el del comerç o el de la logística i el transport i també el gremi del Motor i el dels hotels. Tots han criticat el que defineixen com una “actuació unilateral” i “falta de diàleg d’Ada Colau i el seu equip més proper” a l’hora d’implantar unes mesures que, segons ha assegurat el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, perjudiquen el comerç i poden acabar provocant la pèrdua de 50.000 llocs de treball.

A més de criticar l’alcaldessa i les mesures aplicades, han demanat al govern municipal que faci marxa enrere en alguns dels talls de trànsit que han anunciat. Asseguren que els comerciants i els transportistes també volen un aire més net a Barcelona, però consideren que posar tantes traves als cotxes per accedir al centre de la ciutat acabarà “matant el comerç”, com ha assegurat Roger Gaspa, president de Foment Comerç. Gaspa ha assegurat que el 57% de les vendes al centre de la ciutat de productes no alimentaris les fan ciutadans de fora de Barcelona que, majoritàriament, entren en vehicle privat a la ciutat.

La tinent d'alcalde d’Urbanisme, Ecologia Urbana i Mobilitat, Janet Sanz, rebutja les crítiques de falta de diàleg. En una entrevista a SER Catalunya, Sanz assegura que abans d’aplicar les mesures per ampliar l’espai de vianants i ciclistes s’ha escoltat a comerciants, restauradors i veïns. I que hi ha botiguers de determinades zones de la ciutat que veuen com una mesura positiva que es talli el trànsit perquè això els ajuda a incrementar les vendes, com passa, diu la tinent d’alcalde a Carrer de Sants i Creu Coberta. De tota manera, la tinent d’alcalde assegura que la finalitat de tot plegat és reduir la contaminació. Explica que moltes d’aquestes mesures “ les fem per millorar la qualitat de l’aire i salvar vides i espero que la patronal estigui d’acord amb que aquest ha de ser l’objectiu principal i no és negociable”.

Janet Sanz també ha assegurat que hi ha moltes taules de diàleg, com per exemple, la de l’emergència climàtica. I convida les entitats empresarials a assistir-hi. I afegeix que les mesures que implanta Barcelona són les que estan fent altres ciutats com Londres o París.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?