Jueves, 13 de Agosto de 2020

Otras localidades

Frenar el Coronavirus pot comportar una nova crisi de salut

Aquesta és una de les conclusions d'un primer estudi que han fet científics catalans, portuguesos i canadencs sobre l'ús de mascaretes, guants i EPI

Una mascareta abandonada en un parc de Girona

Una mascareta abandonada en un parc de Girona / Jordi Altesa

L’estudi constata que per frenar l’expansió de la pandèmia s’han fet passes enrere en la reducció dels plàstics d’un sol ús, molts dels quals acaben abandonats. Això, a llarg termini, pot tenir riscos severs per a la salut, segons el document.

Un dels seus autors, el director de l’ICRA Damià Barceló, assenyala que les conseqüències d’aquest material d’un sol ús poden arribar d’aquí a una dècada amb el que mengem i respirem.

L’estudi calcula que, si només un 1% de les mascaretes del món acabin al mar, això implicaria entre 30.000 i 40.000 quilos de residus al mar cada mes. Barceló subratlla que hi ha alternatives per a fer mascaretes, guants o EPI’s menys agressius i frenar les conseqüències per a la salut.

Es podrien fer servir plàstics biodegradables però que són més cars. També hi ha altres opcions com deixar de fer servir guants per comprar quan hi ha solucions hidroalcohòliques disponibles.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?