Sociedad

Tornarà a ser un estiu de meduses

Això és el que creuen els experts tot i que aquest any ja no disposen del programa de seguiment diari

Meduses a Aiguablava / Ràdio Girona

Girona

La temperatura de l’aigua el mes de maig ha estat la més alta dels últims 30 anys i això ha afavorit l’arribada de la medusa oceànica. No només això, l’arribada s’ha avançat un mes. L’investigador de l’Institut de Ciències del Mar, Josep Maria Gili, creu que aquest any tornarà a ser un any de força meduses.

Tot i que per primera vegada en 20 anys no poden monitoritzar la presència d’aquest animal a la costa catalana -el finançament d’aquest programa s’ha acabat- els primers avistaments i els models constaten que el cicle dels anys amb més meduses del que és habitual s’escurça i si fa 30 anys hi havia una temporada forta de mesures cada 10 o 12 anys, això es va reduir a cada 6 o 7, més recentment a cada 3 o 4 o menys.

Això vol dir, explica Gili, que per una temporada d’estiu de tres mesos i mig, hi ha entre 15 i 20 dies amb més meduses de les habituals repartits en cicles de fins a 3 dies.

Gili diu que la gran incògnita és si el temporal Gloria haurà trencat el cicle de reproducció de la medusa costanera i n’hi ha menys que habitualment.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00